Bavorské vdolky s povidly a tvarohem
Co připravit k nedělnímu odpolednímu mlsání? Co takhle vsadit na osvědčenou klasiku, bavorské vdolečky se švestkovými povidly a kopečkem oslazeného tvarohu? Vězte, že to bude dobrá volba a rodina vás za jejich přípravu bude milovat.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 912 kJ / 3 086 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 89,42 g |
| Tuky | 80,20 g |
| Vláknina | 19,00 g |
| Cholesterol | 994 mg |
| Sodík | 565 mg |
| Sůl | 1,39 g |
| Sacharidy | 460,91 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechny suroviny na těsto vložíme do pekárny. Nejprve tekuté, potom sypké. Pekárnu necháme pracovat na program "Těsto". Po skončení programu vyjmeme těsto na pomoučený vál a vyválíme na placku silnou asi 1-1,5 cm.
Krok 2: Skleničkou vykrojíme kolečka. Ze zbylých prokrojů smotáme třeba "šrouby".
Krok 3: Ve vyšším, užším kastrolu rozehřejeme olej. Na zkoušku vhodíme kousek těsta - pokud zasyčí, je olej správně horký. Vdolky smažíme po 2 kusech. První stranu smažíme vždy přikrytou pokličkou, pak odklopíme, vdolky otočíme a dosmažíme odkryté.
Krok 4: Hotové vdolky dáme na papírové ubrousky odkapat od přebytečného tuku.
Krok 5: Vdolky po vychladnutí pomažeme švestkovými povidly a navrch dáme čepičku oslazeného tvarohu.
Zveřejněno 9. 3. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bavorské vdolky s povidly a tvarohem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0pJX
Moje poznámka
Bavorské vdolky s povidly a tvarohem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0pJX
Nejnovější recepty
Kuřecí čtvrtky na zelenině z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 6 hodinami
Restovaná vepřová játra, volská oka a zeleninový salát
Přidáno před 8 hodinami
Pikantní čočková polévka se zeleninou
Přidáno před 9 hodinami
Zapečený květák s nivou
Přidáno před 10 hodinami
Nejlepší langoše
Přidáno před 10 hodinami
Grilovaná dýně s vůní ořechů
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Losos na másle
Kajkajak před 2 hodinami
Chutné vafle
Kolibinka před 2 hodinami
Rajská omáčka
prichystalr před 3 hodinami
Pečená krkovička
[email protected] před 3 hodinami
Tvarohovo-jablková bábovka
Majavcelicka před 5 hodinami
Pečené maso a speciální cibulová omáčka
BinaSa před 6 hodinami
Svíčková na smetaně
JohnyCipera před 8 hodinami
Piškotový korpus
Mish_Ellie před 8 hodinami
Smažené rybí filety s lehkým bramborovým salátem
TondaJ před 10 hodinami
Buchta bez vajec
DenaS před 11 hodinami
Tématické fráze:
vdolky ládi hrušky,
vdolky podle ládi hrušky,
bavorské vdolečky ládi hrušky,
vdolky s povidlama,
vdolky s povidly,
láďa hruška vdolky,
hrnkove vdolky,
bavorske vdolecky,
recepty ládi hrušky vdolky,
vdolky od ládi hrušky,
recepty ládi hrušky - vdolky,
povidlové vdolky,
bavorské vdolečky videorecept,
vdolky lada hruska,
tvarohové bavorské vdolky recept,
tvaroh na vdolky,
lada kysilková,
bavorské vdolečky podle ládi hrušky,
vdolečky od ládi hrušky,
vdolečky od ládi hrušky
Suroviny:
mouka hladká,
mouka polohrubá,
droždí čerstvé,
cukr,
mléko,
máslo,
žloutek,
rum,
sůl,
olej,
povidla švestková,
cukr moučkový,
tvaroh
Komentáře (5)