Tatarský biftek - tatarák z hovězího masa
Tatarský biftek alias lidově tatarák, patří k oblíbeným lahůdkám, kterou si snadno připravíte i doma. Základem je kvalitní čerstvé maso, které můžete dochutit celou řadou surovin od hořčice, kečupu a cibulky až po ty méně tradiční jako jsou chilli, kapary nebo brandy.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 635 kJ / 1 586 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 211,56 g |
Tuky | 77,50 g |
Vláknina | 0,70 g |
Cholesterol | 876 mg |
Sodík | 895 mg |
Sůl | 1,87 g |
Sacharidy | 10,19 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 28. 10. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tatarský biftek - tatarák z hovězího masa
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OMMg
Moje poznámka
Tatarský biftek - tatarák z hovězího masa
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OMMg
Nejnovější recepty
Krém z pečeného květáku
Přidáno před 11 hodinami
Divoká kachna pečená na zelenině
Přidáno před 19 hodinami
Krkovička na česneku
Přidáno před 23 hodinami
Liptovská pomazánka
Přidáno 16. 10. 2025 15:07:03
Šťouchané brambory se zelím a škvarky
Přidáno 16. 10. 2025 11:02:02
Mrkvový krém
Přidáno 16. 10. 2025 10:02:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Přírodní kotlet s žampiony
DavidVolvo před 1 hodinou
Vepřový pörkölt s nokedli
caprioli před 2 hodinami
Zeleninová polévka s fazolemi a špenátem
Kajkajak před 4 hodinami
Barevné hranolky, pečené se žampiony
karfil@post.cz před 4 hodinami
Uzená žebra pomalu pečená
Monika28 před 5 hodinami
Cibulová polévka
drutek73 před 6 hodinami
Jemná banánová bábovka
Borinka před 6 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Romecka7 před 6 hodinami
Řecká musaka
verahromadkova@seznam.cz před 7 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
renata.keles před 8 hodinami
Tématické fráze:
tatarák recept,
tatarák,
příprava tataráku,
recept na tatarák,
tatarák pohlreich,
tatarák recept pohlreich,
recept tatarak,
tatarák z mleteho masa,
příprava tataráku recept,
příprava tatarského bifteku,
tatarak z prave svickove recept,
recepty tatarák,
jak udelat tatarak,
jak se dělá tatarák,
tatarak priprava,
tatarský,
tatrský biftek,
jak připravit tatarák,
recepty na tatarak,
biftek recept
Suroviny:
svíčková hovězí,
olej,
žloutek,
cibule bílá,
hořčice,
kečup sladký,
pepř bílý,
sůl,
topinka,
olej,
topinka
Komentáře (93)
Dobrý odkaz
Se vším tam lze souhlasit, až na použití slivovice
Píše: "...koňak nebo whisky už má docela výrazný vliv na chuť bifteku."
No, pokud necítí slivovici, tak už má patrně ze slivovice propálený "kotel"
Když tam máte pravou svíčkovou, dejte jenom pepř, sůl a cibulku viz
http://www.zabijacky.cz/news/tatarsky-biftek-origi... . Takhle je škoda tu chuť masa něčím přebíjet, to už to může být namleté cokoli ...