Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 725 kJ / 412 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 50,93 g |
| Tuky | 16,23 g |
| Vláknina | 7,63 g |
| Cholesterol | 389 mg |
| Sodík | 1,83 g |
| Sůl | 4,21 g |
| Sacharidy | 14,35 g |
Postup přípravy
Krok 1: Patizon rozkrájíme na kousky, odstraníme semena a oloupeme ho.
Vložíme do kastrolu, podlijeme trochou vody, lehce osolíme a necháme pod pokličkou 10 minut podusit. Pak zbylou vodu scedíme a patizon necháme zchladnout.
Cibuli nakrájíme nadrobno a na lžičce oleje ji osmahneme dozlatova. Krok 2: Pak z každého kousku v dlaních vymáčkneme vodu a spolu s uzeným masem umeleme na masovém mlýnku.
K umleté směsi přidáme vejce, osmaženou cibuli, jarní cibulku nakrájenou na kolečka, sůl, pepř, majoránku a tolik strouhanky, aby se vzniklá hmota nerozpadala (dala jsem asi 6 lžic). Krok 3: Z hmoty tvoříme karbanátky a smažíme je v rozehřátém oleji.
Vložíme do kastrolu, podlijeme trochou vody, lehce osolíme a necháme pod pokličkou 10 minut podusit. Pak zbylou vodu scedíme a patizon necháme zchladnout.
Cibuli nakrájíme nadrobno a na lžičce oleje ji osmahneme dozlatova. Krok 2: Pak z každého kousku v dlaních vymáčkneme vodu a spolu s uzeným masem umeleme na masovém mlýnku.
K umleté směsi přidáme vejce, osmaženou cibuli, jarní cibulku nakrájenou na kolečka, sůl, pepř, majoránku a tolik strouhanky, aby se vzniklá hmota nerozpadala (dala jsem asi 6 lžic). Krok 3: Z hmoty tvoříme karbanátky a smažíme je v rozehřátém oleji.
Zveřejněno 23. 8. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Karbanátky z patizonu a uzeného masa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MzwQ
Moje poznámka
Karbanátky z patizonu a uzeného masa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MzwQ
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 11 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 17 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 21 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosová očka
Sima1996 před 6 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 8 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 8 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 8 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 8 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 9 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 10 hodinami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 10 hodinami
Domácí vánočka
Slaninova.L. před 10 hodinami
Tématické fráze:
recepty z patizonů,
patizon recepty,
uzené maso recepty,
uzene maso karbanátky,
recept z patizonu,
patizon s uzeným masem,
patizony recepty
Suroviny:
patizon,
maso uzené,
cibule,
cibulka jarní,
česnek,
vejce,
strouhanka,
sůl,
pepř,
majoránka,
olej
Komentáře (3)