Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapečený květák v parmezánovém bešamelu

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Ivana K. Ivana K.

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 50 min

50 min (50 min příprava)

Suroviny

Porce: 4-5

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 164 kJ /
1 234 kcal
Bílkoviny42,52 g
Tuky93,90 g
Vláknina2,46 g
Cholesterol 200 mg
Sodík 1,29 g
Sůl3,20 g
Sacharidy53,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Květák rozebereme na růžičky a uvaříme do poloměkka. Mezitím připravíme bešamel. Rozpustíme máslo, zaprášíme ho moukou a zalijeme mlékem. Provaříme asi 5 minut, pokud je moc hustý, rozředíme trochu vodou, aby to nebyla hustá kaše. Bešamel ochutíme směsí italských bylinek nebo italskou kořenící směsí, mletou sladkou paprikou, solí a pepřem. Krok 2: Květák rozložíme do menšího pekáčku vymazaného olivovým olejem (můžeme zlehka pomačkat šťouchadlem na brambory, aby byla všude rovnoměrná vrstva, ale není to nutné), pak ho přelijeme hotovým bešamelem a navrch rovnoměrně navrstvíme nahrubo nastrouhaný parmezán. Krok 3: Pečeme cca 30 minut na 180 stupňů dozlatova. Ideální přílohou je rýže, vařené brambory, ale třeba i bramborová kaše.

Zveřejněno 30. 11. 2017

Poznámka autorky Ivana K.

Je možno zapéct i společně s braborami, kdy uvařené brambory pokrájíme na cca 0,5 cm kolečka a ta poklademe na květák. Brambory osolíme a opepříme, posypeme třeba ještě pokrájenou jarní cibulkou a teprve pak vše zalijeme bešamelem a dáme péct.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečený květák v parmezánovém bešamelu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8n2r

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečený květák v parmezánovém bešamelu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8n2r

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
recepty z květáku, zapečený květák, zapečený květák recepty, květák recepty, zapečený květák v bešamelu, recept z květáku, květákové recepty, květák v bešamelu, recepty s květákem, recepty zapečený květák, recepty z květák, recepty kvetak, parmazán možno zapéct?, květák, parmazán, bešamel, zapečený květák recept, květák v parmezanovem testicku pečený v troubě, kvetak recepty italske, zapečený květák s bešamelem, květák zapeceny besamel, květak v parmazanovem těstičku

Suroviny:
květák, máslo, mouka polohrubá, mléko, koření italské bylinky, paprika sušená sladká, parmazán, pepř, olej olivový

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu