Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 275 kJ / 3 173 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 95,99 g |
| Tuky | 57,06 g |
| Vláknina | 20,63 g |
| Cholesterol | 297 mg |
| Sodík | 206 mg |
| Sůl | 0,46 g |
| Sacharidy | 537,68 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vejce vyšleháme s cukry a solí, přilijeme rum, olej a kefír, přisypeme mouku s citronovou kůrou a sodou. Vymícháme těsto, které bude lepivější a necháme ho zhruba dvacet minut odpočinout. Poměr použité mouky se může lišit dle druhu. Dávám do odměrky 250 ml kefíru, poté dvě a půl odměrky mouky, vymíchám těsto a dle potřeby po odležení případně ještě přidám. Konzistence těsta je do ruky lepivá, proto si ruce pomastíme olejem. Nedoporučuji používat mouku na podsypání místo oleje, je na vdolcích po usmažení cítit a nejsou tak lesklé.
Krok 2: Z těsta odkrajujeme lžící stejně velké díly, ze kterých v mastných rukách ukoulíme kuličku, kterou zploštíme na placičku a vkládáme do pánve s vyšší vrstvou roztopeného oleje. Smažíme z obou stran dozlatova a odkládáme na papírovou utěrku odsát přebytečný olej.
Krok 3: Hotové vdolky potíráme povidly dle chuti nebo marmeládou, sypeme rozdrobeným olešnickým tvarohem a dohotovíme kopečkem slazeného tvarohu, jogurtu...nebo šlehačkou.
Krok 4: Podáváme jako hlavní sladký chod nebo za studena ke svačince a klidně i jako dezert ke kávě, protože jsou výborné a nadýchané jako lehký dortík, a to i druhý den, když zbudou.
Zveřejněno 13. 2. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kefírové vdolky s parádou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YLvn
Moje poznámka
Kefírové vdolky s parádou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YLvn
Nejnovější recepty
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 4 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 8 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno před 23 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 20. 12. 2025 12:19:24
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Přírodní řízek z krůtího masa
Rabio před 9 minutami
Candát po vsetínsku
Mirrika před 12 minutami
Vepřové nudličky na černém pivu s žampiony
Martin91 před 17 minutami
Oříškovočokoládová bábovka
Vmira před 35 minutami
Vánočka moje oblíbená
Mirous před 44 minutami
Babiččina kapustnica
Kajkajak před 1 hodinou
Šunkofleky
Kajkajak před 1 hodinou
"Tatarák" z tvarůžků a camembertu
Petik05 před 1 hodinou
Šlehačkové cukroví
Irenaha před 2 hodinami
Brokolicové placičky se sýrem
lenka64892 před 2 hodinami
Tématické fráze:
babiččiny vdolky s parádou,
recept na vdolky,
recepty z kefíru,
vvdolky z kefíru,
mřížkovník s pudinkem,
placky s parádou,
celozrnné vdolky na plotně,
vdolky s psradou,
vdolky recept,
vdolky z kefíru kynuté,
vdolky s kefírem,
kefírové placky kynuté,
kefírové jablečné placičky
Suroviny:
kefír,
vejce,
cukr vanilkový,
kůra citronová,
cukr krupice,
rum,
sůl,
olej,
mouka hladká,
soda jedlá,
olej,
marmeláda,
tvaroh,
šlehačka,
tvaroh měkký
Komentáře (5)