Suroviny
Porce: 4 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 958 kJ / 3 097 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 210,52 g |
Tuky | 98,59 g |
Vláknina | 39,28 g |
Cholesterol | 1,34 g |
Sodík | 2,63 g |
Sůl | 5,62 g |
Sacharidy | 324,02 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechny suroviny smícháme, uděláme bochánek a párkrát s ním bouchneme, aby v něm nebyl vzduch. Na vál dáme folii, na ní uděláme čtverec, vysoký nejméně 15 mm. Potřeme plnotučnou hořčicí. Šunku dáme dva plátky, konci přes sebe, aby nám vznikl obdélník, o něco menší než maso, na to dáme tímto způsobem sýr, pak vejce a srolujeme malou roládku. Uděláme dvě. Nejdříve na kraj dáme mrkev, roládku, mrkev, roládku, mrkev, žampiony.
Vše dáváme pevně k sobě. Posolíme, popepříme, pokmínujeme žampiony a pomocí folie přehneme. Pevně spojíme, na koncích zaděláme k sobě. Roládu položíme na silně vymaštěný plech tuhým sádlem, na třech místech nožem uděláme otvor, vytlačíme vzduch, zmáčknutím po bocích. Otvory zaděláme, potřeme bílkem a poklademe plátky sádla a dáme péct. Já jí peču v remosce, asi 1 a 1/4 hodiny. Jindy pokladu maso šunkou, sýrem, zeleninou a sroluji roládu. Krok 2: Zelí nakrájíme na tenké proužky. Dáme do kastrolku, nalijeme do výšky 1 cm horkou vodu, osolíme, okmínujeme a dusíme. Hlídáme vodu, aby se odpařila, až bude zelí měkké. Podle chuti přidáme ocet. Krok 3: Jemně nastrouhané brambory (nesmí být na jemné nudličky), přelijeme horkým mlékem, promícháme a dáme do cedníčku. Mléko úplně vymačkáme, až zbudou jen suché brambory. Přidáme mouky, vejce, sůl a umícháme těsto. Do vroucí osolené vody dáme na zkoušku jeden knedlíček, bude-li dobrý, naházíme lžičkou všechny knedlíčky, jinak přidáme hrubou mouku. Po vyplavání vaříme asi 7- 8 minut. Scedíme, propláchneme a zamícháme do zelí. Tyto chlupaté knedlíky dělám, když je nedávám do kyselého zelí, aby nezmodraly, proto to horké mléko.
Vše dáváme pevně k sobě. Posolíme, popepříme, pokmínujeme žampiony a pomocí folie přehneme. Pevně spojíme, na koncích zaděláme k sobě. Roládu položíme na silně vymaštěný plech tuhým sádlem, na třech místech nožem uděláme otvor, vytlačíme vzduch, zmáčknutím po bocích. Otvory zaděláme, potřeme bílkem a poklademe plátky sádla a dáme péct. Já jí peču v remosce, asi 1 a 1/4 hodiny. Jindy pokladu maso šunkou, sýrem, zeleninou a sroluji roládu. Krok 2: Zelí nakrájíme na tenké proužky. Dáme do kastrolku, nalijeme do výšky 1 cm horkou vodu, osolíme, okmínujeme a dusíme. Hlídáme vodu, aby se odpařila, až bude zelí měkké. Podle chuti přidáme ocet. Krok 3: Jemně nastrouhané brambory (nesmí být na jemné nudličky), přelijeme horkým mlékem, promícháme a dáme do cedníčku. Mléko úplně vymačkáme, až zbudou jen suché brambory. Přidáme mouky, vejce, sůl a umícháme těsto. Do vroucí osolené vody dáme na zkoušku jeden knedlíček, bude-li dobrý, naházíme lžičkou všechny knedlíčky, jinak přidáme hrubou mouku. Po vyplavání vaříme asi 7- 8 minut. Scedíme, propláchneme a zamícháme do zelí. Tyto chlupaté knedlíky dělám, když je nedávám do kyselého zelí, aby nezmodraly, proto to horké mléko.
Zveřejněno 10. 3. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Plněná mletá roláda s chlupatými knedlíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lwv6
Moje poznámka
Plněná mletá roláda s chlupatými knedlíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lwv6
Nejnovější recepty
Lotus poháry s ovocem
Přidáno před 6 hodinami
Rýže s brokolicí, kapií, žampiony a kukuřicí
Přidáno před 12 hodinami
Bramborové chipsy z HF
Přidáno před 14 hodinami
Grilovací marináda s polotmavým pivem
Přidáno před 23 hodinami
Kachní játra s uzeným bůčkem na bílém víně
Přidáno před 23 hodinami
Rychlé třešňové řezy v remosce
Přidáno 12. 6. 2025 18:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jahodové smoothie
Valis před 19 minutami
Jihočeský kynutý koláč
Vlasti80 před 1 hodinou
Plněná kuřecí prsa se šťouchaným smetanovým bramborem
Moanka před 1 hodinou
Hrníčkový ovocný koláč
Papucel před 2 hodinami
Domácí okurková a jahodová šťáva
TotalMudla před 3 hodinami
Ražniči v pomalém hrnci
radekfiala před 3 hodinami
Borůvkový táč
Eviip před 3 hodinami
Kuřecí v rajčatovo česnekové omáčce s krupicovými nočky
Jan Nemec před 6 hodinami
Modelovací hmota (falešný marcipán) dobrý na tvoření figurek
HanaS92 před 7 hodinami
Svíčková na smetaně
Radka.cvoligova@gmail.com před 8 hodinami
Tématické fráze:
mleta rolada,
chlupatý knedlík,
roláda z mlete,
mlete ve prove s knedlíky,
mlete roláda,
mletá plněná roláda,
rolada z mletého masa plněna zelím
Suroviny:
kýta vepřová,
slanina,
vejce,
mouka polohrubá,
strouhanka,
houska,
mléko,
cibule,
česnek,
pepř,
sůl,
hořčice plnotučná,
šunka,
sýr,
vejce,
mrkev,
žampióny,
kmín mletý,
petrželka,
brambory,
mouka hrubá,
mouka hladká,
vejce,
sůl,
mléko,
zelí,
kmín celý,
sůl,
ocet
Komentáře (1)