Olivová tapenáda
Tapenáda je oblíbeným jídlem v jižní Francii a Itálii, které se tradičně podává jako pomazánka na topinkách nebo jako dip k zelenině. Tento šťavnatý a aromatický pokrm si na opečeném pečivu můžete sami vychutnat.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 571 kJ / 375 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,40 g |
Tuky | 32,68 g |
Vláknina | 8,60 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 484 mg |
Sůl | 0,92 g |
Sacharidy | 13,22 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 9. 1. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Olivová tapenáda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LPlX
Moje poznámka
Olivová tapenáda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LPlX
Nejnovější recepty
Tenké palačinky plněné tvarohem
Přidáno před 10 hodinami
Olivový kořen bez hnětení
Přidáno před 14 hodinami
Letní kuře z grilu s bramborami z uhlí podle šéfkuchařky z Pilsner Urquell Experience
Přidáno před 16 hodinami
Kynuté knedlíky podle Těhotnýho kuchaře
Přidáno před 20 hodinami
Cuketový perník
Přidáno před 22 hodinami
Zeleninové válečky pečené v troubě
Přidáno 6. 7. 2025 17:47
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tvarohová bublanina s ovocem
VeronikaHa před 8 hodinami
Babiččiny kynuté borůvkové knedlíky
iveta.kroul před 9 hodinami
Špenátová polévka
Valis před 9 hodinami
Rybí pomazánka moje
Valis před 9 hodinami
Kuřecí BBQ křidélka
Pedros před 11 hodinami
Kořeněná černá čočka s mrkví
Helen.salemiynah před 11 hodinami
Rybízová zmrzlina
Renata1101 před 12 hodinami
Meruňkový koláč s tvarohem a drobenkou
Natina před 13 hodinami
Borůvkový koláč s tvarohem
Janicevlcice před 14 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Aruna před 15 hodinami
Tématické fráze:
tapenáda z černých oliv,
olivova topenada,
olivová pasta,
topenada,
tapinada,
rajčatová tapenáda,
olivová pasta recept,
olivová pomazánka,
tepenáda,
tapanáda,
tapenáda z černých oliv recept,
tapenara,
pasta z oliv recept,
olivová tepenáda,
terpenada,
pasta z cernych oliv recept,
pomazánky,
kapenada,
topenáda z oliv,
tarpenáda
Suroviny:
česnek,
olivy,
kapary,
petržel,
šťáva citronová,
olej olivový,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (21)
aadulka:
Podává se také společně s bagetou a vejcem na tvrdo. :)