Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 204 kJ / 2 917 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 59,03 g |
Tuky | 91,87 g |
Vláknina | 15,91 g |
Cholesterol | 255 mg |
Sodík | 11 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 455,53 g |
Postup přípravy
Krok 1: Suroviny na omládek dobře prošleháme a hotový omládek necháme v teple hodinu kynout.
Po hodině k němu přidáme zbytek surovin, vymísíme těsto a zakryté ho necháme znovu kynout – i 90 minut. Během té doby těsto dvakrát promísíme. Krok 2: Vykynuté těsto propracujeme a rozdělíme na poloviny. Každý kus vytvarujeme jako bulku a necháme pár minut odpočinout. Pak bulky rozválíme dokulata, plát těsta rádlem rozřízneme na 6 klínků a z každého umotáme rohlík. Krok 3: Umotané makovky poukládáme na plech s pečící fólií (střední cíp by měl ležet pod makovkou, aby se při kynutí a pečení nerozvinula), lehce jim zahneme oba konce a necháme je nakynout.
Potřeme zbytkem vejce, který jsme rozšlehali s 1-2 lžícemi vody, bohatě posypeme celým mákem a upečeme ve vyhřáté troubě.
Pekla jsem s horkovzduchem, na 200 °C, asi 18-20 minut.
Po hodině k němu přidáme zbytek surovin, vymísíme těsto a zakryté ho necháme znovu kynout – i 90 minut. Během té doby těsto dvakrát promísíme. Krok 2: Vykynuté těsto propracujeme a rozdělíme na poloviny. Každý kus vytvarujeme jako bulku a necháme pár minut odpočinout. Pak bulky rozválíme dokulata, plát těsta rádlem rozřízneme na 6 klínků a z každého umotáme rohlík. Krok 3: Umotané makovky poukládáme na plech s pečící fólií (střední cíp by měl ležet pod makovkou, aby se při kynutí a pečení nerozvinula), lehce jim zahneme oba konce a necháme je nakynout.
Potřeme zbytkem vejce, který jsme rozšlehali s 1-2 lžícemi vody, bohatě posypeme celým mákem a upečeme ve vyhřáté troubě.
Pekla jsem s horkovzduchem, na 200 °C, asi 18-20 minut.
Zveřejněno 31. 8. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Máslové makovky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8DK3
Moje poznámka
Máslové makovky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8DK3
Nejnovější recepty
Losos na smetaně s cuketou podle ČSN
Přidáno před 53 minutami
Cottage sendvič
Přidáno před 2 hodinami
Spaghetti s Lučinou, anglickou slaninou a ředkvičkami
Přidáno před 14 hodinami
Špízy se sýrem a cuketou
Přidáno před 17 hodinami
Cuketová pomazánka s česnekem a sýrem, vhodné i pro diabetiky
Přidáno před 21 hodinami
Salát z pečených paprik
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zbojnický guláš
Slavista62 před 1 hodinou
Malinové řezy
Silvie.Gemini před 2 hodinami
Ananasové řezy s mascarpone
Niconihax před 2 hodinami
Rajčatový salát s Nivou a bazalkou
Mamma před 3 hodinami
Letní zeleninová polévka s fazolkami
PavelLajcok před 4 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
Markeeta před 10 hodinami
Babiččiny kynuté borůvkové knedlíky
JanaPisova před 10 hodinami
Salát z kedlubny, mrkve a ředkviček
Petra970 před 11 hodinami
Domácí kmínový chleba
Petra970 před 11 hodinami
Rybízový jogurtový bezlepkový koláč
verisovakristyna před 12 hodinami
Tématické fráze:
makovky recept,
recept na makovky,
makovka recept,
maslove loupaky,
makovky,
makovka,
máslový loupák,
makovky recepty,
recept makovky,
makovky z pekárny,
máslové bulky,
recept na makovku,
top recepty makovky,
jak udelat makovku,
sladký loupák makovka,
recept na nejlepší makovky,
vynikající makovky,
pekarnomanie recepty,
nejlepší makovky,
těsto na makovky
Suroviny:
voda,
droždí čerstvé,
med,
mouka hladká,
voda,
cukr,
sůl,
vejce,
mouka hladká,
máslo,
mák
Komentáře (48)
tvarem nádherné. Teď pošlu fotku !
Musím zkrátit pečení! Horkovzduch na 200 je obyčejná trouba na 220, horkovzduch, já radši zkoušet nebudu, mám sice novější troubu, ale peče, jako ta stará. Připéká mi vršky, potfora. S těstem se pracovalo parádně, měkké, ale soudržné, šlo lehce vyválet.
Recept som dodržala, cesto je ľahké ako pena. Zase si nesklamala - po vytiahnutí z rúry som si dala ku káve okamžite dva rohlíky - s maslom a broskyňovým džemom...skvelé!