Suroviny
Porce: 3-4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 546 kJ / 1 086 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 79,62 g |
| Tuky | 58,04 g |
| Vláknina | 15,14 g |
| Cholesterol | 179 mg |
| Sodík | 954 mg |
| Sůl | 2,29 g |
| Sacharidy | 23,52 g |
Postup přípravy
Krok 1: Špek nakrájíme na malinkaté kostičky (lépe se vypeče). Mrkev očistíme a nakrájíme na tenčí půlměsíčky, petržel a celer očistíme a nakrájíme na malé kostičky. Obě oloupané cibule nakrájíme nadrobno.
Krok 2: Všechno koření rozdrtíme nahrubo ve hmoždíři. Maso, pokud má blány, odblaníme a nakrájíme na větší kostky.
Krok 3: V hlubokém hrnci vyškvaříme špek do škvarků, přidáme zeleninu a cibuli, olej a orestujeme. Jakmile trochu zelenina změkne, přihodíme všechno koření, smícháme a necháme chvilku restovat (dobře se promíchají chutě), dokud vše trošku "nechytí" barvu. Poté přidáme maso a stále necháme restovat, než se zatáhne.
Krok 4: Zalijeme vínem a necháme pod pokličkou chvilku dusit, až se víno téměř vypaří. Přidáme vodu, protlak a necháme na mírném plameni dusit, dokud maso nezměkne, cca 2,5 hodiny, vodu přiléváme jen pokud se již vypařila, ale na mírném plameni by se to nemělo stát. Konečná směs by neměla potřebovat ani zahustit.
Krok 5: Podávala jsem s vekou, ale je výborné například s pečenými brambory,
Zveřejněno 23. 1. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jelení ragú
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7QP1
Moje poznámka
Jelení ragú
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7QP1
Nejnovější recepty
Pudinkové řezy se smetanovým krémem
Přidáno před 2 hodinami
Hrníčkový perník podle Kamily Nývltové
Přidáno před 3 hodinami
Rychlá snídaňová pohanková kašička s ovocem
Přidáno před 4 hodinami
Dýňový chlebíček
Přidáno před 5 hodinami
Polévka s kurkumou
Přidáno před 13 hodinami
Bulgur s houbami a sušenými rajčaty
Přidáno před 14 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrášková polévka podle Pohlreicha
Wacor před 4 minutami
Kotlety v cidru s jablky a šalvějí
tadeas.gabriel před 19 minutami
Pórková polévka
freynka před 21 minutami
Bábovka "rychlovka & rumovka"
Mettynka před 26 minutami
Krupicová kaše
Roobass před 32 minutami
Rychlá frankfurtská polévka
Zdvihal před 38 minutami
Zapečené křenové brambory
cookamater před 1 hodinou
Kuřecí soté s brokolicí
Kdyzjehlad před 1 hodinou
Babiččiny tvarohové šátečky s tvarohem
Diesel před 2 hodinami
Pikantní kuřecí paličky
wimra před 5 hodinami
Suroviny:
maso jelení,
špek,
cibule červená,
cibule bílá,
mrkev,
petržel,
celer,
protlak rajčatový,
víno bílé,
olej slunečnicový,
voda,
jalovec,
koření nové koření,
pepř čtyř barev,
sůl himalájská
Komentáře (1)