Frankfurtská polévka podle Magdaleny Dobromily Rettigové
Frankfurtská polévka podle paní Rettigové je jiná, než ji známe dnes, neobsahuje totiž červenou papriku ani brambory. Její recept je téměř dvě století starý, ale přesto vynikající. Posuďte sami a srovnejte chutě obou.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 569 kJ / 614 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 33,82 g |
Tuky | 41,49 g |
Vláknina | 9,78 g |
Cholesterol | 75 mg |
Sodík | 1,37 g |
Sůl | 3,26 g |
Sacharidy | 22,68 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 26. 4. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Frankfurtská polévka podle Magdaleny Dobromily Rettigové
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GyDQ
Moje poznámka
Frankfurtská polévka podle Magdaleny Dobromily Rettigové
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GyDQ
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Jahodový džem s rebarborou
Přidáno před 10 hodinami
Zeleninový salát – co lednice nabízí
Přidáno před 10 hodinami
Chuťovky s ochuceným sýrem
Přidáno před 11 hodinami
Tortilla s ovocem
Přidáno před 11 hodinami
Plněná mini tortilla
Přidáno před 11 hodinami
Řezy z knedlíků a brokolice
Přidáno před 11 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová játra na slanině
poirotka před 6 minutami
Čajová kolečka
sarik před 6 hodinami
Kynuté jahodové knedlíky
iveta.kroul před 8 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
LucieKrou před 9 hodinami
Domácí chleba z trouby
LucieKrou před 9 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
LucieKrou před 9 hodinami
Čokoládové řezy s karamelem
Tynagaz před 10 hodinami
Placičky z bramborové kaše
brtna před 10 hodinami
Brambory se špekáčky na pivu
Pencroo před 10 hodinami
Kovbojské fazole
brtna před 10 hodinami
Suroviny:
sádlo,
cibule,
mrkev,
celer,
česnek,
mouka polohrubá,
vývar hovězí,
párky frankfurtské,
pepř mletý,
ořech muškátový,
sůl,
petrželka,
krutony
Komentáře (8)
A vyzkoušej i ten opečený chleba obalený ve vajíčku a nastrouhaném sýru. Dodá to polévce "šmak".
Marcelko,děkuji i za tip,který se mi také líbí