Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí noky s kuřecím masem a špenátem na smetaně

Připravte si doma oblíbenou italskou specialitu, gnocchi se špenátem. Noky se dají koupit už hotové, ale pokud máte čas, nebojte se zkusit si je uvařit doma, z docela obyčejného bramborového těsta. Se špenátem, kuřecím masem a smetanou budou chutnat skvěle.

Hodnocení receptu je 4,9 (65×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Náročný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 50 min Doba tepelné úpravy: 20 min

70 min (50 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 987 kJ /
1 192 kcal
Bílkoviny176,60 g
Tuky36,93 g
Vláknina9,46 g
Cholesterol 644 mg
Sodík 502 mg
Sůl1,19 g
Sacharidy35,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Gnocchi můžeme koupit hotové, ale chuť domácích noků stojí za trochu práce. Poměr brambor a mouky by měl být v množství 3:1. Brambory oškrábeme, nakrájíme na menší kousky a uvaříme doměkka. Ještě horké brambory důkladně rozmačkáme, propasírujeme nebo 2x umeleme. Zatím dáme vařit vodu. Krok 2: Do vlahých brambor rozklepneme vejce, přidáme špetku soli a 1 hrst mouky. Promícháme, přendáme na pracovní desku a dle potřeby přidáme mouku, část necháme na podsypání. Pracujeme rychle, dlouhým zpracováváním těsto řídne. Těsto nesmí být řídké, ale ani tuhé, zkusíme udělat kuličku a povařit. Krok 3: Pokud drží tvar, můžeme tvořit noky. Uděláme z těsta váleček, silný asi jako palec a nakrájíme asi 1 cm široké špalíčky - ihned je vkládáme do vroucí osolené vody. Vaříme, až vyplavou (cca 2 minuty) buď jenom nakrájené špalíčky nebo si můžeme trochu pohrát a lehkým poválením po vidličce je dozdobit. Krok 4: Rozpálíme wok, přidáme olej a na něm orestujeme ze všech stran osolená a okořeněná kuřecí prsa, nakrájená na kostky. Krok 5: Přidáme nasekanou cibuli, necháme změknout a vložíme válečky špenátu. Stačí polovina balení. Za občasného míchání podusíme, přidáme česnek, promícháme a zalijeme smetanou. Při mírné teplotě, opět za občasného míchání, zvolna vaříme do požadované hustoty. Krok 6: Do hotové omáčky lehce vmícháme noky a podáváme.

TIP: Tipy na nejlepší recepty s gnocchi

Zveřejněno 13. 5. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VxxB

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VxxB

Komentáře (43)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Mňam to vypadá moc dobře, určitě vyzkouším :-)

sharunka03: :-K Děkuji za komentář, přeji dobrou chuť a krásný den. :-K

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Celkem snadný na přípravu. Chuťově dobrý, dal jsem víc česneku

czvlakan77: :-K Děkuji za komentář a přeji hezký zbytek dne :-K

Tak tohle je velká lahůdka, s vnoučaty dětmi je zbožňujeme 👌

Monika146: :-K u nás také, děkuji za komentář a přeji krásný večer:-K

AndreaAbb: :-) určitě domácí jiné nepoužívám , děkuji za přidané foto a přeji krásný den :-K

S domácími nočky

eliskac: :-) Děkuji za komentář, u nás by zase dfěti nejedly ten špenátový protlak , mají rádi ten sekaný nebo čerstvý, takže je dobře, že si může dát každý to co rád. :-K přeji hezký a pohodový večer :-K

Použila jsem noky koupené, jinak uvařeno podle návodu, akorát jsem použila špenátový protlak kvůli dětem, listový by nedaly :-D přidávám mezi oblíbené, všem nám chutnalo :yes:

Panova: :-) moc děkuji za krásné přidané fotečky :-K Přeji krásný den

Panova: :-) moc děkuji za komentář i krásné fotečky , jsem ráda, že chutnalo :-K Krásný den i celé velikonoční svátky.

Vynikající jídlo....sice noky jsem domácí nedělala...koupila jsem....ale i tak je to neskutečná dobrota...:-):-):-)

Tématické fráze:
bramborové noky s kuřecím masem a špenátem, noky s kurecim masem spenatem a smetanou, noky s kuřecím masem, noky se špenátem a kuřecím masem, noky s kuřecím masem a špenátem, noky s kuřecím masem a smetanou, kuřecí maso s noky, kuřecí maso se špenátem a noky, bramborové noky se špenátem a kuřecím masem, noky se špenátem a masem, noky s kuřecím masem a špenátem a smetanou, gnocchi se špenátem, gnocchi s kuřecím masem, domácí gnocchi, gnocchi se špenátem a kuřecím masem, kuřecí maso recepty, noky s baby špenát a kureci maso, noky se špenátem, bramborové noky s kuřecím masem, kureci na smetaně se špenátem

Suroviny:
prsa kuřecí, špenát listový mražený, smetana ke šlehání, cibule, olej, česnek, sůl, pepř mletý, koření na kuřecí maso, brambory, vejce, sůl, mouka hrubá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu