Jahodové řezy Mrož
Oblíbený jahodový nanuk Mrož inspiroval nejednu hospodyňku k vyzkoušení receptu na báječné řezy. Chutnají stejně, proto si milovníci této zmrzliny přijdou na své. Výsledkem je dokonalá pochoutka, kterou musíte ochutnat.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 24 428 kJ / 5 838 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 73,05 g |
Tuky | 341,05 g |
Vláknina | 27,00 g |
Cholesterol | 1,81 g |
Sodík | 653 mg |
Sůl | 2,01 g |
Sacharidy | 605,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky vyšleháme s krupicovým cukrem do pěny a po lžících vešleháme horkou vodu.
Krok 2: Potom střídavě přidáváme mouku, smíchanou s práškem do pečiva, a olej.
Krok 3: Nakonec lehce vmícháme vyšlehaný pevný sníh z bílků.
Krok 4: Piškot nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme přibližně 15 minut při teplotě 180 °C.
Krok 5: Upečený piškot necháme vychladnout.
Krok 6: Jahody omyjeme, očistíme a rozmixujeme. Přidáme dva pudinkové prášky, pořádně rozmícháme a krátce povaříme, aby směs zhoustla.
Krok 7: Jahodový pudink necháme za občasného promíchání vychladnout.
Krok 8: Změklé máslo ušleháme s moučkovým cukrem a po menších částech vešleháváme jahodovou směs. Máslo, cukr i jahodová směs musí mít stejnou pokojovou teplotu.
Krok 9: Hotovou náplní potřeme piškot.
Krok 10: Nakonec moučník polijeme čokoládovou polevou, rozehřátou a promíchanou s kouskem másla.
Zveřejněno 21. 5. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jahodové řezy Mrož
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rB2E
Moje poznámka
Jahodové řezy Mrož
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rB2E
Nejnovější recepty
Fit zelný salát se žloutkovým dresinkem
Přidáno před 2 hodinami
Pomerančová zmrzlina
Přidáno před 7 hodinami
Květákový mozeček s cuketovými hranolkami
Přidáno před 14 hodinami
Nepečený kokosovo čokoládový dort s jahodami
Přidáno před 15 hodinami
Wrapy ze strouhané zeleniny
Přidáno 28. 7. 2025 05:04:02
Kuřecí prsa na nektarinkách podle Romana Pauluse
Přidáno 27. 7. 2025 17:18:26
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Srbské rizoto z vepřové plece
MaruR před 1 hodinou
Skandinávská polévka
Kajkajak před 1 hodinou
Cuketový fofr perník s ovocem
Mistrova před 1 hodinou
Knedlíčky s borůvkovým žahourem
Receptyodjakuba před 1 hodinou
Dančí guláš s knedlíkem
DianaTr před 1 hodinou
Krevety na víně, česneku a s rajčátky
Hypnos před 2 hodinami
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
Bobo před 2 hodinami
Kynutý koláč s mákem, švestkami a skořicovou drobenkou
Jitkazmecka před 4 hodinami
Čalamáda "Uncle Bens"
LA.63 před 4 hodinami
Tématické fráze:
jahodové řezy,
mrož řezy recept,
rezy mroz,
buchta mroz,
mroz rezy,
recepty jahody,
mrozi rezy,
jahodové recepty,
recept na mrož řezy,
jahodový bomba řez,
mroži řezy recept,
jahodový řez,
řez mrož,
nejlepší jahodové řezy,
vynikající malinové řezy,
rezy s jahodami,
jahodová buchta mrož,
jahodove rezy recept,
recept na jahodove rezy,
jahodove
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
mouka polohrubá,
voda,
kypřící prášek do pečiva,
olej,
jahody,
pudinkový prášek,
cukr moučkový,
máslo,
poleva čokoládová,
máslo,
tuk,
mouka
Komentáře (60)