Pěry z bramborového těsta
Pokud máte rádi sladká jídla, připravte si lahodné bramborové pěry s povidly a mákem. Tvarování taštiček vám sice zabere trochu času, ale za námahu to stojí. Povidlové pěry jsou tak chutné, že si je určitě budete vařit častěji.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 324 kJ / 1 273 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 36,18 g | 
| Tuky | 9,81 g | 
| Vláknina | 16,25 g | 
| Cholesterol | 259 mg | 
| Sodík | 137 mg | 
| Sůl | 0,21 g | 
| Sacharidy | 251,75 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Brambory ve slupce uvaříme den předem do měkka, zhruba 25 minut.
	Krok 2: Následující den studené brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle.
	Krok 3: Přidáme ostatní ingredience a vypracujeme pevné těsto.
	Krok 4: Pracovní plochu lehce posypeme moukou a těsto na ní vyválíme na plát o tloušťce 0,5 cm.
	Krok 5: Nožem, rádlem či kráječem na pizzu těsto nakrájíme na obdélníky a naplníme je povidly. Na vykrajování můžeme použít i kulaté vykrajovátko.
	Krok 6: Obdelníčky nebo kolečka po naplnění přeložíme a okraje pevně přitiskneme.
	Krok 7: Pěry vkládáme do vroucí osolené vody, po chvíli je opatrně vařečkou podebereme ode dna, aby se nepřilepily. Jakmile vyplavou na povrch, jsou hotové. Trvá to asi 5 minut, ale záleží na velikosti.
	Krok 8: Na talíři je polijeme rozpuštěným máslem a posypeme cukrem, mákem a nebo opraženou strouhankou.
Zveřejněno 20. 8. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Pěry z bramborového těsta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8WkW
Moje poznámka
					
				
Pěry z bramborového těsta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8WkW
Nejnovější recepty
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 5 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Fleky se zelím
Přidáno před 21 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 1 hodinou
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 3 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 3 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 5 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 5 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 5 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 15 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 17 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 18 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 18 hodinami
						Tématické fráze:
						
							guliváry, 
						
						
							bramborové pery, 
						
						
							recepty z bramboroveho testa, 
						
						
							trnkové gule, 
						
						
							povidlové pěry, 
						
						
							opomijena jidla a zvyky, 
						
						
							slovácké pěry, 
						
						
							recept na gulivary, 
						
						
							recept na pěry, 
						
						
							testo na pery, 
						
						
							bramborové pěry s povidly, 
						
						
							bramborové gulivary s makem, 
						
						
							marie lekešova hluk, 
						
						
							guliváry recept, 
						
						
							trnkove pery, 
						
						
							jak se dříve žilo a co se jedlo v hluku, 
						
						
							pokrmy z bramboroveho testa, 
						
						
							z bramborového těsta, 
						
						
							švestkové  guliváry, 
						
						
							gulivary recepty
						
					
						Suroviny:
						
							brambory, 
						
						
							mouka hrubá, 
						
						
							krupice dětská, 
						
						
							solamyl, 
						
						
							vejce, 
						
						
							ocet, 
						
						
							sůl, 
						
						
							povidla švestková, 
						
						
							mouka polohrubá, 
						
						
							máslo, 
						
						
							mák mletý, 
						
						
							cukr moučkový
						
					
	
			
	
Komentáře (31)
http://www.kosmas.cz/knihy/170617/slovacka-kuchyne...