Hrušková povidla na koláče
Spolehlivý recept na hrušková povidla, která později využijeme na koláče nebo frgály. Pomalé pečení hrušek v troubě zajistí, že z nich bez přidání cukru nebo konzervantů vzniknou skvělá povidla, která po sterilaci vydrží i několik let.
Postup přípravy
Krok 1: Hrušky umyjeme, rozčtvrtíme, odstraníme stopku, zbytek okvětí a jádřinec. Slupku ponecháme.
Krok 2: Hrušky dáme na pekáč nebo do velkého hrnce, který se vejde do trouby a dusíme přikryté v troubě při 180 °C cca 2-4 hodiny. Hrušky se vydusí na polovinu, můžeme jimi naplnit celý obsah pekáče (hrnce).
Krok 3: Dušení trvá podle množství a šťavnatosti hrušek. Během dušení hrušky několikrát promícháme.
Krok 4: Upečené hrušky necháme vychladnout a pomeleme je na masovém mlýnku.
Krok 5: Namleté je plníme do sklenic, kterým otřeme hrdla a uzavřeme je víčkem. Sterilujeme 45 minut od bodu varu.
Krok 6: Takto zavařená povidla vydrží i 3 roky. Nejlepší je povidla dělat z hrušek, které nemají moc šťávy. Máslovky jsou hodně šťavnaté, tak je nutné šťávu během dušení odebírat.
Zveřejněno 24. 2. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hrušková povidla na koláče
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XQoA
Moje poznámka
Hrušková povidla na koláče
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XQoA
Nejnovější recepty
Mini chlebíčky s tataráčkem z uzeného lososa
Přidáno před 1 hodinou
Medailonky se žampiony a paprikami
Přidáno před 1 hodinou
Jednohubky s pomazánkou z červené řepy, sypané strouhaným vajíčkem
Přidáno před 1 hodinou
Pražma na grilu s bylinkami
Přidáno před 2 hodinami
Grilovaný losos s koprem a citronem
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí mini špízy
Přidáno před 2 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kynutý se švestkami ... koláč
PetaP před 6 minutami
Zeleninová polévka s kapáním
Maestra před 29 minutami
Rychlé tvarohové knedlíky ovocné
Jerry2 před 1 hodinou
Makronky
zelenapampeliska před 1 hodinou
Hruškový koláč s ořechy, skořicí a drobenkou
vaclavagregrova před 2 hodinami
Ovocné řezy s drobenkou
Babuna2 před 3 hodinami
Kroupová fazolačka s uzeným
Kajkajak před 4 hodinami
Vepřové plátky na másle a žampionech
fazzy75 před 7 hodinami
Těstoviny se špenátem
Palenka před 8 hodinami
Patison s jogurtem a olivami
TondaJ před 8 hodinami
Tématické fráze:
hrušková povidla,
hrušková povidla v troubě,
nejlepší hrušková povidla,
hruškové povidla,
recept na hruskova povidla,
hrušková povidla z trouby,
hrušková povidla recept,
hrušková povidla na frgály,
hrušková povidla na frgale,
hruškové koláče,
hrušková povidla bez míchání,
hruškové povidla recept,
povidla z hrušek,
hrušková povidla z valašska,
hruškový povidla,
hruškova povidla z čerstvých hrušek,
dobrá hrušková povidla,
hruškové povidla v troubě,
prave hruskove povidla,
recept hrušková povidla
Suroviny:
hruška
Komentáře (35)
Úsporné důvody jsou u nás vágní pojem
https://www.toprecepty.cz/recept/41617-hruskova-po...
Sušená jablka se přidávají především z úsporných důvodů, trnková povidla kvůli lepší barvě
Před mnoha lety jsme měli obrovskou hrušku " no name" s úžasnými plody k sušení. Také elektřina nebyla tak drahá. Usušené hrušky se uvařily, pomlely, ochutily kořením a rumem. Byl chuťový zážitek, ale výše uvedená povidla jsou také úžasná. Kdo má možnost, vřele doporučuji. Žádná jiná se jim nevyrovnají.