Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 187 kJ / 4 347 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 253,61 g |
Tuky | 280,34 g |
Vláknina | 46,79 g |
Cholesterol | 775 mg |
Sodík | 4,39 g |
Sůl | 10,65 g |
Sacharidy | 184,03 g |
Postup přípravy
Krok 1: Očištěný kus masa prošpikujeme poloviční dávkou špeku, který jsme nakrájeli na klínky a důkladně posypali solí. Maso na několika místech tenkým nožem prořízneme po vlákně a špek vmáčkneme dovnitř.
Krok 2: Maso svážeme motouzem do úhledného válečku.
Krok 3: Maso na rozehřátém oleji opečeme ze všech stran, vyjmeme a ponecháme stranou.
Krok 4: Zbytek špeku nakrájíme na kostičky, přidáme ho na rozpálený olej po opékaní masa a vypečeme.
Krok 5: Přihodíme na kostky nakrájenou zeleninu a orestujeme do zlatohněda. Přidáme koření a zasypeme cukrem, necháme ho zkaramelizovat.
Krok 6: Přihodíme okrájený a na plátky nakrájený citron (bez jadérek), zalijeme vodou či vývarem, přidáme hořčici, osolíme, přiklopíme a vložíme do trouby.
Krok 7: Pečeme do doby, až je maso měkké, asi 1-1,5 hodiny. Poté maso vyjmeme z omáčky a odložíme stranou.
Krok 8: Zeleninový základ přepasírujeme přes síto nebo vyjmeme koření a směs rozmixujeme. Podle své chuti dochutíme solí, cukrem, octem, přidáme máslo a smetanu.
Krok 9: Z masa odstraníme provázek a naporcujeme jej.
Zveřejněno 31. 3. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Výborná svíčková
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YEvvM
Moje poznámka
Výborná svíčková
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YEvvM
Nejnovější recepty
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 1 hodinou
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 15 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 16 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 16 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 16 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Klasická bramboračka
Danakoukolova před 46 minutami
Kedlubnové zelí
Merylas před 1 hodinou
Domácí rohlíky jako z pekárny
novakovajanna před 2 hodinami
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 17 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 18 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 20 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 22 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 22 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 22 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 22 hodinami
Suroviny:
hovězí zadní,
slanina uzená,
olej,
cibule,
mrkev,
hořčice plnotučná,
sůl,
celer,
petrželka kořenová,
pepř celý,
koření nové koření,
cukr,
ocet,
bobkový list,
cukr krupice,
citron,
voda,
máslo,
smetana na vaření
Komentáře (2)