Kuře po vracovsku
Chcete-lí se blýsknout luxusním pokrmem před rodinou, zkuste kuře po vracovsku. Do křupava upečené kuře na vrstvě lahodné, se smetanou připravené zelenině, je radost na talíři. Nezapoměňte na přílohu, nejlépe malé nové brambůrky ve slupce.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 22 903 kJ / 5 474 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 320,77 g |
Tuky | 401,89 g |
Vláknina | 37,36 g |
Cholesterol | 1,27 g |
Sodík | 2,50 g |
Sůl | 6,10 g |
Sacharidy | 109,05 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kuře naporcujeme, osolíme, opepříme a lehce poprášíme mletou paprikou. Veškerou zeleninu nakrájíme na nudličky.
Krok 2: Naskládáme do pekáče, podlijeme kuřecím vývarem, poklademe kousky másla a za občasného přelití upečeme doměkka a křupava.
Krok 3: Jednotlivé porce upečeného kuřete vyjmeme a udržujeme teplé.
Krok 4: Do výpeku vložíme veškerou na nudličky pokrájenou zeleninu a podusíme, dokud není měkká.
Krok 5: Zahustíme smetanou s jednou lžící rozmíchané hladké mouky.
Krok 6: Dochutíme šťávou z půlky citrónu a bílým vínem. Případně dle chuti a potřeby dosolíme.
Krok 7: Porce kuřete při servírování klademe na smetano-zeleninovou omáčku a podáváme s vařenými brambory – nejlépe malými novými ve slupce.
Jak dlouho vařit celé brambory ve slupce
Zveřejněno 1. 7. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuře po vracovsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q69p
Moje poznámka
Kuře po vracovsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q69p
Nejnovější recepty
Brambory v pažitkové omáčce se sýrem
Přidáno před 12 hodinami
Velká holubka
Přidáno před 12 hodinami
Zapečená cuketa v alobalu
Přidáno před 12 hodinami
Pljeskavice s lečem
Přidáno před 12 hodinami
Italské tousty s křepelčími vajíčky
Přidáno před 12 hodinami
Toustové rolky s pampeliškovým salátem
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pařížský salát
Teenka3105 před 8 hodinami
Blesková šlehačková bábovka
tomcikova před 10 hodinami
Rýžový nákyp
panilek před 11 hodinami
Kefírové řezy
Cecilka21 před 11 hodinami
Vepřová panenka s bylinkami a česnekem
danamamina před 11 hodinami
Krkovička s vůní i chutí léta
Jan Nemec před 13 hodinami
Tiramisu od Itala
VeronikaGer před 13 hodinami
Vepřová pečeně po frankfurtsku
degres58 před 14 hodinami
Podzimní bábovka s podmáslím a ovocem
vackov před 14 hodinami
Tématické fráze:
veprove po vracovsku,
kure do krupava,
kuře v receptech,
kuře po,
vacenovicerajce,
jak se děla kuře kčs,
houby ve vracově,
do křupava upečené kuře.,
profi recepty mrkvová pomazánka,
rodné číslo kuřat,
vacenovice rajce,
jak upect kuře do křupava
Suroviny:
kuře,
máslo,
vývar kuřecí,
mrkev,
kedlubna,
pórek,
hrášek,
smetana,
mouka hladká,
citron,
víno bílé,
paprika sušená sladká,
rajče,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (26)
Nezdrcne
Díky za foto - moc povedené a jsem rád za osvětu ve Vracově
Co je ale důležité... bylo to moc dobré.