Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Halušky s brynzou

Na Slovensku se těší halušky s brynzou velké oblibě. To ale neznamená, že si je nemůžeme uvařit i my v Česku. Halušky s brynzou jsou jednoduché a poměrně rychlé jídlo výrazné chuti. Brynza je nejchutnější v květnu a červnu. Neváhejte.

Hodnocení receptu je 4,6 (30×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 5 min

45 min (40 min příprava + 5 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 538 kJ /
3 953 kcal
Bílkoviny120,55 g
Tuky230,59 g
Vláknina28,30 g
Cholesterol 582 mg
Sodík 4,92 g
Sůl12,29 g
Sacharidy334,62 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Syrové brambory nastrouháme na jemném struhadle a smícháme s moukou, vejcem, osolíme. Krok 2: Těsto má mít polohustou konzistenci (nesmí téct), aby šlo dobře propasírovat skrz "nokové" síto. Krok 3: Halušky zaváříme do vroucí osolené vody, opatrně občas promícháme. Jakmile vyplavou na povrch, jsou vařené. Ihned je scedíme a promícháme s kysanou smetanou a nadrobenou brynzou. Krok 4: Slaninu nakrájíme na jemné kostičky a na pánvi vypečeme dokřupava.
Halušky podáváme posypané slaninou a sekanou petrželkou kudrnkou.

TIP: Rady a tipy, jak se vyhnout nejčastějším chybám při vaření halušek

Zveřejněno 17. 2. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Halušky s brynzou

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ql3

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Halušky s brynzou

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ql3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (49)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Recept výborný, dělali jsme z poloviční dávky pro dva a ještě zbylo 😀 Určitě uvaříme zase 😊

Výborné👌🏼S brynzou a gazdovskou slaninkou přímo ze Slovenska.

Na přání manžela jsem dnes vařila podle tohoto receptu. Moc jsme si pochutnali a určitě zase zopakujeme.

Danekole: Nejlepší jsou brambory z Penny, že?

Dělám bez vejce,dávám polohr.mouku a říkáme tomu střapačky

Dělala jsem dvojnásobné množství těsta. Jedna půlka s letní brynzou a druhá se zelím.. a teda fakt mňamka <3 :yes:

Barbora:jo také mám ráda se zelím ale s tou zakysanou a domácím špekem to nemá chybu lépe to do vás padá :-p:-8:yes:

Danekole:tak tak mám je raději se zelím a přesně ták žádný z pytlíku pěkně z brambor akorát já dávám hrubou nebo polohrubou oproti tomuto recetu ale miluji je spíš ze zelím ale je to prostě mnamka veliká pro milovníky růzejch mišmašů jak tomu říkáme doma :-p;-):yes:

Dnes budou na oběd :) Bryndzu máme přímo ze Slovenska, slaninu domácí. To bude mňamka, není nad poctivě nastrouhané brambory než ze sáčku ;-):yes::yes:

Svazek petrželky, kysaná smetana? To nejsou halušky s brynzou,to snad namyslíte vážně, takhle kazit recepty a ještě se s tím chlubit, to máte odvahu.Nekazte něco, co samo o sobě je někde národní jídlo, radši si dělejte se zelím.No ostuda jako svět;-(:no:

Bezmasa jidla= uzena slanina.

:yes::yes::yes::yes::yes::yes::-):-):-):-):-):-):-):-)

savlinka:krásný talíř,my to máme rádi zamíchané všechno dohromady,i když to pak vypadá,jako by to už někdo jedl :-D

Tématické fráze:
halusky s bryndzou, brynzové halušky originál recept, domácí halušky, halušky s bryndzou recept, brynzové halušky recept, halušky s bryndzou a slaninou, brynzové halušky kluci v akci, bryndzové halušky-slovenský recept, slovenské halušky s bryndzou, brynza recepty, brynza, recepty s brynzou, domácí halůšky recept, brynzové halušky, recepty na halusky s bryndzou, recept halušky s bryndzou, recept na brynzové halušky, brynzove halusky se slaninou, recept na domácí halušky, špecle s brynzou

Suroviny:
brambory, mouka hladká, vejce, brynza, smetana kysaná, slanina uzená, petrželka, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu