Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuře pečené na cizrně s hříbky

Šťavnatá kuřecí stehna pečená na voňavé směsi cizrny, sušených hříbků, celeru a česneku, podlitá vývarem a zjemněná máslem. Výživné jídlo plné bílkovin, vlákniny a chutí, které zasytí bez zbytečné těžkosti.

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

DlabemeZdrave DlabemeZdrave

Náročný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 55 min bez doby namáčení a vaření cizrny

70 min (15 min příprava + 55 min tepelná úprava, bez doby namáčení a vaření cizrny)

Suroviny pro 4 porce

Zapékací mísa o velikosti 24 x 24 cm

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 930 kJ /
939 kcal
Bílkoviny49,41 g
Tuky33,41 g
Vláknina84,96 g
Cholesterol 26 mg
Sodík 47 mg
Sůl0,04 g
Sacharidy68,53 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cizrnu namočíme na 1,5–2 hodiny do vody. Vodu z máčené cizrny vylijeme, nalijeme novou a vaříme 1 hodinu bez soli. Krok 2: Hříbky namočíme do studené vody alespoň na 30 minut. Krok 3: Celer očistíme a nakrájíme na menší kousky. Krok 4: Jakmile je cizrna uvařená, rychle ji zchladíme ledovou vodou, aby se nám uvolnila slupka (stačí v ledové vodě párkrát promnout a slupky vyplavou na povrch, sesbíráme je a vyhodíme). Cizrnu promícháme se scezenými hříbky, pokrájeným celerem, přidáme nasekanou petržel (trochu si necháme stranou na dozdobení), česnek a promícháme s olejem. Krok 5: Dáme do pekáčku (já použila 24 x 24 cm tak abych masem pokryla co nejvíce povrchu cizrnové směsi) a podlijeme vývarem. Krok 6: Kuřecí stehna z obou stran osolíme, opepříme a lehce okořeníme tymiánem. Položíme na cizrnu, přikryjeme alobalem a pečeme 30 minut při 220 °C. Poté odkryjeme a dál pečeme 15 minut. Krok 7: Nakonec potřeme maso máslem a zbytek másla rozdělíme do mezer. Dopečeme ještě 10 minut, aby maso zezlátlo. Krok 8: Hotové maso vyndáme na talíře, cizrnovou směs promícháme s výpekem, který se nám na dně pekáčku udělal, a servírujeme ozdobené čerstvou petrželkou.

TIP: Oblíbené recepty z cizrny

Zveřejněno 9. 2. 2013

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře pečené na cizrně s hříbky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q8ED

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře pečené na cizrně s hříbky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q8ED

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Krásný recept bez komplikací, navíc určitě výživný. Ukládám!💚

aaadobromila: Děkuji :-8:-K

Moc se mi líbí Tvé recepty ! Nepoužíváš zbytečně slaninu, tuk, dochucovadla, smetanu...to se mi líbí. Už mám pár Tvých receptů v oblíbených. Jen tak dál.

marianne 9. 2. 2013 23:15
pěkné:-p:-p:yes:

Zajímavé:-):yes:

Toto se mi také líbí;-):yes:+

Tématické fráze:
kuře na cizrně, kuře v cizrně, co k cizrne, příloha k cizrně, kuře cizrna, cizrne, cizrna kuře, cizrna a kuře, pecene kure s cizrnou, pečené maso s cizrnou, cizrna s kuřetem, maso na cizrně, recept kure cizrna, kuře a cizrna, kuře cizrna recept, kralik na cizrne, kuře s cizrnou, pečená kuřecí stehna s hribky, cizrna s kuřecím recepty, cizrna s kuřecím recept

Suroviny:
stehno kuřecí, cizrna, hříbky sušené, celer řapíkatý, česnek, vývar masový, olej, máslo, petržel, tymián, pepř mletý, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu