Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chia pudink à la jablečný štrúdl

Připravte chia pudink jako dezert do skleničky ve variaci na oblíbený jablečný štrůdl. Voní jablky, skořicí a je zasypaný křupavou drobenkou z ovesných vloček a kokosové mouky. Servírovaný ve skleničce je skutečně luxusním dezertem.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

fit.foodie.diaries fit.foodie.diaries

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby bobtnání a tuhnutí

45 min (25 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby bobtnání a tuhnutí)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Chia semínka smícháme s mlékem, jogurtem, medem, špetkou soli a skořicí. Necháme alespoň 2 hodiny (ideálně přes noc) nabobtnat v lednici. Krok 2: Druhý den připravíme dušená jablka. Jablkům vyřízneme jádřinec a nakrájíme je na kostky. Dusíme s medem a skořicí 5–7 minut do změknutí. Krok 3: Připravíme také jablečné pyré. Jablkům vyřízneme jádřinec, nakrájíme je na menší kusy a dusíme s trochou medu a skořice do měkka asi 10 minut. Poté rozmixujeme do hladka. Krok 4: Na drobenku smícháme vločky s kokosovou moukou, medem, skořicí a kokosovým olejem. Na suché pánvi lehce orestujeme do zlatova. Krok 5: Připravíme sklenice a skládáme do nich jednotlivé vrstvy. Vrstvy skládáme v pořadí: jablečné pyré - chia pudink - jablečné pyré - chia pudink - dušená jablka - drobenka. Krok 6: Dáme do lednice zatuhnout. Podáváme vychlazené.

TIP: Nejlepší recepty z chia semínek

Zveřejněno 24. 11. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJMW6

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJMW6

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
jogurt bílý, mléko, semínka chia, sůl, skořice mletá, med, jablko, skořice mletá, med, jablko, med, skořice mletá, vločky ovesné, moučka kokosová, skořice mletá, olej kokosový, med

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu