Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rožmberský kapr

Existuje mnoho způsobů, jak připravit naši nejznámější vánoční rybu – kapra. Tradičně se na štědrovečerní stůl servírují kapří podkovy nebo filety v trojobalu. Nejinak je tomu v receptu na Rožmberského kapra, který je ale navíc dochucený rozetřeným česnekem.

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 463 kJ /
828 kcal
Bílkoviny26,24 g
Tuky10,16 g
Vláknina13,19 g
Cholesterol 213 mg
Sodík 2,52 g
Sůl5,53 g
Sacharidy152,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V hlubokém talíři nebo široké nízké misce smícháme mouku s kmínem a pepřem. Krok 2: Česnek nasekáme nadrobno a utřeme. Žloutek dáme do jiného hlubokého talíře nebo misky, přidáme k němu utřený česnek a rozšleháme. Krok 3: Kapří kousky osolíme a obalíme v okořeněné mouce, následně ve žloutku s česnekem a nakonec je obalíme ve strouhance. Krok 4: Na pánvi nebo v širším rendlíku necháme rozehřát máslo. Následně vkládáme kousky obaleného kapra. Smažíme pomalu dorůžova / dozlatova.

Časté chyby při smažení kapra

TIP: Jak vykuchat kapra

Zveřejněno 12. 2. 2013

Poznámka autorky JanaDorazinova

Takto mi kapříka připravila moje vnučka Michalka.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Rožmberský kapr

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QLlZ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Rožmberský kapr

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QLlZ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Kapra jím jen na Vánoce a spíše jen kvůli zbytku rodiny, protože moc nesnesu to aroma, a to mohl být odležený v mléce přes noc. Přidání česneku se jeví jako zajímavá varianta to aroma trochu "přebít". Rozhodně vyzkouším.

senky: Pokořila!! Konečně!:-D

Dobrý a jednoduchý :yes: Taky mám ještě kapří podkovy, nabídnu tuto úpravu manžovi, kapra miluje:-p;-)
Z Mišky Ti roste konkurentka:-K
P.S. už jsi pokořila nový foťák:-? fotka je skvělá:yes:

magdalenka: Užívám, Magdi, děkuji;-)

Michalka je zlatá...babča, užívaj si ju!

:-) No teda, super, my máme kapříka zítra .Šikovné holky:-)):-D:yes::yes::yes:

aisha: Já vím, jsem na ni moc pyšná:-8

Kapra jsem nemela ani nepamatuji, s chuti bych si dala..:yes::yes:..mas moc sikovnou vnucku..:yes::yes:

:-p:-p mňam:yes:

Tématické fráze:
rožmberský kapr, rožmberský salát recept, rožnberský rybí salát, rožumberský rybí salát, jak rychle roste kapr, kapr recepty, rožmberský salát, rožmberský rybí salát, rožumberský kapr, kapr na rožmberský způsob, kapr rožumberský, recepty z kapra, rožmberský salát rybí, kapr na česneku vajíčko, recept rožmberský kapr, rožmeberský kapra, top recepty s kapra, rybí rožumberský saát, rozumbersky salát, rožumberský salát recept

Suroviny:
kapr, pepř mletý, kmín celý, sůl, česnek, strouhanka, žloutek, máslo, mouka hladká

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu