Jemné koblížky z DP
Domácí pekárna vám pomůže usnadnit přípravu kynutého těsta na masopustní koblížky. Po usmažení jsou krásně jemné a naplnit je můžete vaším oblíbeným džemem a jisté je, že sklidí úspěch u všech vašich strávníků.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 613 kJ / 2 537 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 71,86 g |
Tuky | 49,30 g |
Vláknina | 18,20 g |
Cholesterol | 441 mg |
Sodík | 1,74 g |
Sůl | 4,32 g |
Sacharidy | 430,04 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do pekárny vložíme suroviny - napřed tekuté, potom sypké a nakonec rozdrobené droždí. Zapneme na program Těsto.
Krok 2: Vykynuté těsto dáme na vál, rozválíme na asi 1 cm vysokou placku a vykrajujeme menší skleničkou (kroužkem) kolečka.
Krok 3: Na polovinu koleček dáme doprostřed džem, okraje koleček potřeme lehce vodou (aby se horní lépe přilepilo) a poklademe druhou polovinou koleček.
Krok 4: Kraje důkladně uzavřeme konci nehtů, aby náplň nevytekla. Vyskládáme na plech vyložený pečicím papírem.
Krok 5: Troubu zapneme na 50°C, vložíme plech a necháme koblížky 10 minut nakynout.
Krok 6: Ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje smažíme koblížky dozlatova.
Krok 7: Po usmažení klademe na papírový ubrousek, který nasaje přebytečný olej. Nakonec pocukrujeme.
Zveřejněno 28. 3. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jemné koblížky z DP
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lO5j
Moje poznámka
Jemné koblížky z DP
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lO5j
Nejnovější recepty
Krekry s chia semínky
Přidáno před 19 hodinami
Cizrna se zeleninou a houbami
Přidáno před 21 hodinami
Zabaglione s jahodami
Přidáno 1. 6. 2025 18:01
Drůbeží játra na rajčatech s opečenou polentou
Přidáno 1. 6. 2025 12:50
Spicy chicken tenders
Přidáno 1. 6. 2025 11:06
Jednoduché řezy s kakaovým krémem
Přidáno 1. 6. 2025 08:13
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hlávkový salát se slaninou
Evule1 před 1 hodinou
Koprová omáčka
LucieKrou před 10 hodinami
Párečky v těstíčku
Jan Nemec před 11 hodinami
Kuře na paprice
vakl1 před 11 hodinami
Pochoutka z vepřových jater
kimlo před 12 hodinami
Hovězí kližka po burgundsku z trouby
Ditunat před 13 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
Jaroslav.gois@gmail.com před 14 hodinami
Toast à la turecká vejce cilbir
Nadja před 14 hodinami
Olejová bublanina
jiri petrasek před 15 hodinami
Hrstková polévka
Kajkajak před 15 hodinami
Tématické fráze:
koblížky,
koblížky recept,
recept na koblizky,
recept koblížky,
koblišky,
koblížky jako od babičky recept,
plněné koblížky,
recepty koblížky,
kobližky z domácí pekárny,
recepty na koblizky,
koblížek,
jemné koblihy recept,
koblížky z trouby od hrušky,
recept na koblišky,
plnění koblížků,
koblížky plněné,
vyskoušene recepty na kobližky,
koblizky z dp,
koblížky z pekárny,
koblížky od hrušky
Suroviny:
mouka polohrubá,
droždí,
cukr krupice,
olej,
mléko,
žloutek,
sůl,
rum,
marmeláda,
olej,
cukr moučkový
Komentáře (43)
jo, ještě jsem si vzpomněla.. maminka vždycky do oleje, ve kterém se koblížky smažily, přidávala pár koleček syrové mrkve, které po dobu smažení průběžně vyměňovala.. prý kvůli přepalování tuku
Omlouvám se, že se ozývám až teď, ale chodím sem málo a někdy si nevšimnu, že je u mého rcp. dotaz
Magdalenko, děkuji
A děkuju i Zdence1 za hezké foto
Mám ale pekárnu max na 1000g a těsto mi skoro přeteklo, namáčklo se mi až nahoru, tak příště raději z půlky