Paštika z kuřecích jater
Poctivá kuřecí paštika vypadá a chutná úžasně, přitom není vůbec složité jí připravit doma. Dobře dochucená a připravená do ozdobné skleničky se může stát i výborným jedlým dárkem při nějaké sváteční příležitosti.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 597 kJ / 3 728 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 176,79 g |
Tuky | 315,25 g |
Vláknina | 7,14 g |
Cholesterol | 5,81 g |
Sodík | 785 mg |
Sůl | 2,00 g |
Sacharidy | 44,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
Krok 2: Na oleji zpěníme cibuli, drcený česnek, přidáme očištěná játra, lístky tymiánu a 100 ml smetany.
Krok 3: Dusíme, dokud játra nejsou hotová a všechna tekutina se nevypaří.
Krok 4: Ochutíme solí, pepřem, případně kořením a společně s máslem o pokojové teplotě a zbývající smetanou rozmixujeme.
Krok 5: Dáme do formy na srnčí hřbet a necháme v lednici vychladit, nejlépe do druhého dne. Servírujeme s brusinkami.
Zveřejněno 3. 6. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Paštika z kuřecích jater
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Jvv
Moje poznámka
Paštika z kuřecích jater
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Jvv
Nejnovější recepty
Palačinková růže
Přidáno před 1 hodinou
Bílá cibulová omáčka se zeleninou
Přidáno před 18 hodinami
Kakaový koláč s rebarborou a kokosem
Přidáno před 18 hodinami
Mrkvová buchta z remosky
Přidáno před 18 hodinami
Ragú z kančího masa na švestkách
Přidáno před 18 hodinami
Pšenično-žitný domácí chlėb
Přidáno před 18 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Masová směs na špagety
MiroslavB před 33 minutami
Pikantní medová žebra
Alenas23 před 6 hodinami
Bramborová polévka s houbami
martina.mickova88 před 8 hodinami
Vepřová plec na hořčici a barevném pepři
Kacabenka před 9 hodinami
Krupicová kaše
Veronika_1 před 9 hodinami
Kakaová bábovka s tvarohem
Sluncejasne před 10 hodinami
Boloňské špagety
Toxic runner před 10 hodinami
Chilli hovězí
Antonausprag před 11 hodinami
Domácí krtkův dort
Kuba_cooks před 11 hodinami
Tématické fráze:
domácí paštika recepty,
nejlepší játrová domácí paštika z kurecich jater,
kuřecí játrová paštika,
jatrová paštika kluci v akci,
paštika recept,
drůbeží játrová paštika,
kuřecí játrová domácí paštika recepty,
recept na pastiku,
domácí játrová paštika z kuřecích jater recepty,
játrová paštika z drubežích jater,
nejlepší játrová domácí paštika,
kuřecí játrová paštika recept,
játrová paštika recept prostřeno,
paštika,
kluci v akci domácí paštika,
drubezi pastika,
drůbeží játrová paštika recept,
domácí drůbeží játrová paštika,
domácí paštika recept,
kuřecí játra paštika
Suroviny:
játra kuřecí,
smetana ke šlehání,
máslo,
cibule,
česnek,
tymián čerstvý,
sůl,
pepř mletý,
koření paštikové,
olej olivový
Komentáře (206)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Každopádně děkuji, díky tomuto receptu jsem se naučila připravovat domácí paštiku. Mnohem lepší než ty z obchodu
A ještě jedna věc. Jak dlouho vydrží v lednici?
No, můžete...
https://www.toprecepty.cz/recept/43062-tradicni-pa...
https://www.toprecepty.cz/recept/40869-pastikove-k...
Koření skladuji v prachovnici a vydrží v nelednici do až až, a do paštik přidávám někdy sardelku, někdy jádroviny, někdy semínka, někdy sušené (kandované) ovoce, někdy kousky pečeného masa
Ať se dílo podaří! Važte si tohoto receptu, neb je to jeden z nemnoha rcp, kdy se paštéta NEVAŘÍ a když do hotové přihodíte kousky dušených jater, tak nic nepokazíte
Edit:
Aha! Já o koření..., autorka o paštice...
Paštiku dělávám do foroty do mrazáku
Dnes jsem zkoušela uplne prvně a skoro jsem neměla co dat chladit
Dekuji za inspiraci
nikola: smetana se dává při dušení, s tymiánem buď opatrná, je dost výrazný, dej tam málo a protože játra jsou již tepelně upravená, můžeš bez problémů ochutnat a eventuelně přidat podle chuti
Před uložením jsem vyložila terinu Anglickou slaninou a dala na chvilinku do trouby podle rady p.Filipa
Máslo jsem rozehřála,protože bylo z mrazáku a šlo to taky pěkně.
Díky za recept a dávám bodík.
Moc děkuji
Uvidím, co zítra chlapci
Eliska Bacharka: je dobře, že už máš vyzkoušeno, je to jistější. Díky
Petro, Vám taky děkuju,
Děkuju za rychlou odpověď
Ještě jsem se chtěla zeptat - kolik asi toho sušeného tymiánu? Lžičku? Bohužel nemám zkušenosti s paštikami, bude to moje první, v pondělí se na ni chystám
masla koľko 250g?
šlehačka je myslená smetana ke šlehání 33%?
čo sa týka korenia čerstvý tymián, soľ, čierne korenie, cesnak a cibuľa bude určite postačujúce
Emmy my neji jatra ale takhle uz snedla 3chleby
Takze s eu ans recept ujal.
Taktéž vynikající. Přidávám bodík a fotky.
Není nijak konzervovaná, tak bych řekla v lednici tak týden, asi i déle, ale jistota je jistota
A samozřejmě bodík, kdyby to šlo, dala bych jich víc
Filipe - Tvá vylešení jsou bezvadná, určitě vyzkouším
V pátek ji budu udělat z chlazených kachních jater.
Před uložením vykládám terinu Váhalovou slaninou, zbylé konce slaniny přeložím přes sebe a dám na chvilinku do trouby do prvních bublinek tuku u stěny teriny (!!! NEPEČU !!!), jen aby se maličko vytáhl ze slaniny tuk a po ztuhnutí šla lépe vyklopit na prkénko. Před vyklopením krátce ponořím do horké vody. Tuk, který se v troubě maličkou oddělil mezi slaninu a stenu teriny se tak rozpustí a paštika vyklouzně jako po másle.
Mam na to silenou chut
Dam ti pak vedet
Bylo by pro me vyhoda si duelat pastiku doma,moc ji miluju.
Dekuju z aodpoved a poslala jsem bodika