Suroviny
Porce: než se to sní...
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 162 kJ / 278 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 11,94 g |
| Tuky | 15,50 g |
| Vláknina | 12,60 g |
| Cholesterol | 70 mg |
| Sodík | 867 mg |
| Sůl | 2,00 g |
| Sacharidy | 19,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do kastrolu jsem hodil sádlo a na kostky nakrájený šunkový točeňák.
Krok 2: Až na něm načalo být vidět, že je mu teplo, přidal jsem i nakrájenou cibuli a za občasného prohnání vařečkou na mírném ohni nechal zezlatit.
Krok 3: Z hlávky kapusty jsem odstranil velké sytě zelené listy /schoval do mražáku, na Kadlíkovy masové kelové závitky/, z hlávky vyřezal košťál, a nakrájel na kostky, jak mi to došlo pod nůž. vVsypal jsem do kastrolu, podlil vodou, osolil, okořenil, a nasporo dusil... Očistil jsem brambory, nakrájel na kostky.
Krok 4: Když byla kapusta měkká, a ztratila už původní barvu, opět jsem podlil a nasypal brambory. A opět dusil. Míchal minimálně, abych z vařících se brambor neudělal kaši.
Krok 5: Když byly brambory už na hranici uvařenosti, zahustil jsem troškou mouky, přidal roznačkaný česnek a za chviličku odstavil.
Krok 6: Na talíři okyselil octem, a posypal masíčkem z Kadlíkovy vepřové konzervy. A tím rosolem a sádlem z konzervy následně polil... navzdory puchu z vařených košťálovin v celém domě, na talíři to vonělo krásně. Takhle dělávala kapustu moje máma, a k ní se podávaly hovězí roštěnky. A vzpomínám, jak jsem jako kluk pokřikoval, že to chci víc polít octem... Mrzí mě ovšem, že poslední fotku, už na talíři, jsem omylem vymazal... Takže mám jenom postup. Na té poslední fotce, po vsypání brambor, je vidět ještě dost tekutiny. Vydusila se..
Zveřejněno 1. 3. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kadlíkův dušený kel s erteplama
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5lLR
Moje poznámka
Kadlíkův dušený kel s erteplama
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5lLR
Nejnovější recepty
Falešné boloňské špagety aneb fofr špagety
Přidáno před 2 hodinami
Bílkové řezy s kandovaným ovocem
Přidáno před 3 hodinami
Křepelka s karamelizovanou zeleninou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 9 hodinami
Bezlepková sádlová srdíčka
Přidáno 12. 12. 2025 14:00:02
Likérové kávy
Přidáno 12. 12. 2025 09:00:02
Lískooříškové kuličky
Přidáno 12. 12. 2025 08:00:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční punč
Sarinkad před 20 minutami
Pomerančové cukroví
HelenaCernakova před 22 minutami
Domácí langoše
zjedolbanan před 35 minutami
Medovníkové kuličky
Mrs.Patterson před 37 minutami
Jetelíčky
Mrs.Patterson před 39 minutami
Makové rohlíčky - cukroví
DankaK před 48 minutami
Kynutý knedlík
kraka před 1 hodinou
Kuličky z medového těsta
David Machalec před 2 hodinami
Kuře neskutečně dobré
Vaha 1972 před 2 hodinami
Domácí laskonky aneb: Křehké bílkové pokušení
Marire před 2 hodinami
Tématické fráze:
kel,
kel recept,
recept na kel,
duseny kel,
dušený kel recept,
recept kel,
recepty kél,
kel recepty,
jak uvařit kel,
jak se vaří kel,
kél s bramborem,
vařený kel,
kel duseny,
recepty na kel,
co je kel,
vaříme kel,
kelové zeli,
co je to kel,
uvarit kel,
kel vařený
Suroviny:
kapusta,
sádlo,
mouka hladká,
salám šunkový,
cibule,
brambory,
česnek,
sůl,
kmín celý,
pepř,
ocet
Komentáře (18)
Odvtedy som sa s kelom nikdy viac nestretol.
A dušenou kapustu s česnekem děláváme bez brambor, ale zkusím určitě tento receptík