Domácí bonboniéra
Křupavá čokoládová skořápka v kontrastu s jemnou náplní správným způsobem pošimrá chuťové buňky. Náplň si můžete zvolit dle svého gusta. Můžete do ní přidat rum, sušené ovoce, rozinky nebo ořechy, atd..
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 837 kJ / 1 156 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,00 g |
Tuky | 70,00 g |
Vláknina | 9,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 126 mg |
Sůl | 0,29 g |
Sacharidy | 115,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 17. 4. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí bonboniéra
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J8wP
Moje poznámka
Domácí bonboniéra
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J8wP
Nejnovější recepty
Tzatziki
Přidáno před 1 hodinou
Rajčatový tataráček
Přidáno před 3 hodinami
Hráškové řízečky
Přidáno před 17 hodinami
Tarhoňa s kuřecím masem a pikantní rajčatovou omáčkou
Přidáno před 19 hodinami
Špaldový chléb rychlý, bez hnětení, v troubě
Přidáno před 20 hodinami
Proteinové ovesné vločky s malinovým proteinem a hořkou čokoládou
Přidáno 10. 7. 2025 15:47:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí pečená sekaná z mletého masa
Standby před 4 minutami
Jahodovo-jogurtový koláč
rybarka007 před 28 minutami
Mladé zelí s klobásou à la bigos
Franta421 před 42 minutami
Třešňové / višňové kynuté knedlíky
lenisekone před 2 hodinami
Třešňový pohár
lenisekone před 2 hodinami
Bůček na zázvoru pečený s bramborami
evaeff před 2 hodinami
Vepřová krkovice „ADŽIKA“ na smetanových fazolkách
Istar před 2 hodinami
Rybízový koláč s tvarohem a drobenkou
vendulkascake před 3 hodinami
Slepičí polévka se zázvorem a hříbky
bhsvls před 9 hodinami
Cikánské řízky
Liberko před 13 hodinami
Tématické fráze:
domácí čokoládové bonbony,
domácí bonboniera,
výroba čokoládových bonbonů,
výroba domácí čokolády,
výroba domácí čokolády,
čokoládové bonbony recept,
domácí čokoládové pralinky,
čokoládové bonbony recept,
domaci bombony,
recept na čokoládové bonbony,
domácí cukroví,
výroba domácích bonbonů,
domácí pralinky recept,
domácí výroba čokolády,
čokoládové pralinky recept,
výroba čokolády recept,
domaci cukroví recepty,
recept na domácí čokoládu,
domácí čokoládové bombony,
čokoládové bonbony výroba
Suroviny:
čokoláda mléčná,
čokoláda hořká,
tuk ztužený,
salko
Komentáře (160)
Musíš vyzkoušet. Ale myslím, že i tak budeš bonbony uchovávat v chladnu, takže by měly vydržet dlouho.
Můžeš dát místo Salka nějakou vyzkoušenou hmotu na nepečené cukroví, třeba něco takového http://www.toprecepty.cz/recept/30693-kastanove-ku... a zalít ho čokoládou.
Každý má právo vyjadriť svoj názor, aj negatívny a kritický. Kritika má byť ale konštruktívna, čo vašim komentárom chýba. Vám neide o zlepšenie receptu pre prípadných záujemcov o jeho realizáciu, neide vám o prispenie a zlepšenie receptu svijimi postrehmi a praktickými skúsenosťami. Vám ide len o štvanie a rýpanie. A takéto komentáre pod receptom nemajú miesto.
Vyjadrili ste svoj názor a tým to malo skončiť. Lenže vaša vnútorná potreba očierniť to, čo iní tak chvália, je silnejšia ako zdravý rozum.
Ospravedlňujem sa cathleen, že to píšem pod jej recept, ale musela som to napísať. Aj za cenu toho, že "Jana" sa prípadne ako iná neregistrovaná premiestni pod môj recept. Lenže cit pre spravodlivosť je zasa silnejší u mňa.
Vsem, co radi vari a nejen kecaj, preju prijemnou nedeli
PS: je tu spousta, opravdu spousta jiných receptů, které by si zápornou kritiku opravdu zasloužily.
Jen se mi zda, ze se trosku moc rada poslouchate (ctete) a musite mit posledni slovo
A navic - opravdu jste si nikdy nevsimla, ze spousta veci, ktere se i prodavaji jako hand made, je zadana s nedokonalym tvarem?
p.s tak si jdi koupit nějakou úža polskou bombošu plnou náhražek, je to za pár kaček,hnusný a oslavenec jistě padne na zadek
Kupte si nejakou krasnou bombošku a dobrou chuť.
Tím ztuženým tukem podle mého hmota nabyde, určitě to jde jen z čokolády samotné..
Letos se chystám domácí bonbóny dělat znovu, ale už jen z rozpuštěných čokolád (koupených levněji, v akci) a vmáčknu do nich kousek náplně nebo třeba sušenou švestku, předem namočenou v rumu.
jsem ráda, že jsem tento recept našla. Sama osobně plním čokoládovou pěnou a jsem ráda za inspiraci ;) Děkuji. Jen se chci zeptat, jestli nemáte problémy s vyjímáním bonbónů z formy. Já, když je dělala poprvé, tak jsem měla a proto jsem přestala do čokolády přidávat ztužený tuk, jdou vyklepnout snadno a rychleji a lépe tuhnout :)
Teď vidím, že to píše už Richie
http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/6013811...
http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/6014619...
Koupila jsem si kytičky, srdíčka měli vyprodané. Jako náplň jsem použila krém z bílé čokolády, mléka a kokosu a pak taky z bílé čokolády, mléka a matchi (matcha je nejkvalitnější zelený japonský práškový čaj, je k dostání jen ve specializovaných prodejnách a já i můj přítel chuť matchi přímo milujeme, hlavně na dochucení různých sladkých dobrot). A byli výborné. :) Fotku nemám, ale až budu příště dělat, tak nafotím. :)