Pikantní grilovaná polenta
Pokud si chcete grilování zpestřit něčím novým, vyzkoušejte tuto dobrou grilovanou polentu. Je pikantní, dochucená česnekem, cibulkami a naloženými rajčaty. Hodí se například k pečené zelenině nebo houbové směsi.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 653 kJ / 1 351 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 31,65 g |
| Tuky | 26,73 g |
| Vláknina | 44,73 g |
| Cholesterol | 45 mg |
| Sodík | 131 mg |
| Sůl | 0,13 g |
| Sacharidy | 212,04 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na trošce oleje osmahneme oloupanou a nakrájenou červenou cibuli, přidáme rozmačkaný česnek, jarní cibulky nakrájené na kolečka, drobně nasekanou chilli papričku a nakrájená rajčata.
Krok 2: Ještě chvíli smažíme a než začne cibule růžovět, zalijeme vínem a vývarem, okořeníme a povaříme.
Krok 3: Vezmeme si chňapku, tenkým pramínkem sypeme do hrnce krupici a pilně mícháme. Pozor, směs hodně bublá a "vybuchuje".
Krok 4: Když je kaše hladká a měkká, vypneme plotýnku a ještě dochutíme. Polenta má být výrazné chuti.
Krok 5: Plech vytřeme olejem, nalijeme kaši, uhladíme a necháme ztuhnout.
Krok 6: Pak krájíme čtverce, potřeme olejem a grilujeme z obou stran. Podáváme s pečenou zeleninou či houbami.
Krok 7: Houbová směs: Na oleji nebo másle osmahneme cibuli na půlkolečka, přidáme překrájené houby, osolíme, opepříme, chvilku smažíme, a když se začne z hub uvolňovat voda, zalijeme smetanou a dusíme, dokud se tekutina nevypaří.
Zveřejněno 4. 3. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pikantní grilovaná polenta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6mm7
Moje poznámka
Pikantní grilovaná polenta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6mm7
Nejnovější recepty
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 3 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno před 18 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 21 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 21 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 22 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zelný salát z červeného nebo bílého zelí
JanSmola před 42 minutami
Pusinky z bílků s vlašskými ořechy
katkachromcova2 před 1 hodinou
Vynikající pomazánka ze sušených rajčat
KrisZaezemi před 1 hodinou
Vánočka III
Marcela.Ma. před 3 hodinami
Kapří hranolky
loing před 12 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 12 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 13 hodinami
Banánky ze strojku
Vilik před 13 hodinami
Kokosová vosí hnízda
Evculina84 před 13 hodinami
Tématické fráze:
polenta recept,
polenta,
polenta instantní recept,
polenta recepty,
recepty polenta,
úprava polenty,
příprava polenty,
instantní polenta příprava,
grilované žampióny,
instantní polenta,
instantní polenta recept,
recepty z polenty,
instantní polenta recepty,
uprava poleniy,
instantní polenta - recepty,
polenta příprava,
recepty s polenty,
recepty polenta výborný,
kukuřičná polenta,
polenta instantní
Suroviny:
krupice kukuřičná,
víno červené,
vývar masový,
cibule červená,
česnek,
cibulka jarní,
rajče naložené,
chilli paprika čerstvá,
sůl,
pepř mletý,
olej,
houby,
cibule,
smetana,
olej,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (21)
tady na fotce se mi to moc líbí
žíži.. myslíš, že mi to chutná
Na druhou stranu si myslím, že 125 ml smetany není pro čtyři žádná hrůza.
Jsem ráda, že Tě recept zaujal
Low fat to asi úplně nebude, ale výborné stoprocentně.
Fantome, zkus napoprvé instantní polentu, ta je rychle hotová a vždycky se povede
Když jsem dělala polentu poprvé, v receptu bylo, že vymazat plech, tak to od té doby dělám. Pečící papír je dobrý nápad, nebude mastná
Doteraz som opekala iba takú obyčajnú.
(Ja kašu - polentu dávam tuhnúť na peč.papier na plechu, nemastím plech.)