Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Losos na bylinkách s citronovou trávou

Losos na bylinkách s citronovou trávou je výjimečný pokrm, který spojuje jemnost rybího masa s osvěžující vůní a chutí aromatických bylinek a exotické citronové trávy. Ideální volba pro milovníky zdravé kuchyně a mořských plodů.

Hodnocení receptu je 5,0 (29×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Fantom

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min Bez doby odležení 24 hodin

30 min (15 min příprava + 15 min tepelná úprava, Bez doby odležení 24 hodin)

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Bylinky nasekáme a utřeme s trochou olivového oleje. Krok 2: Porce lososa nasolíme, potřeme bylinkami a dáme do lednice na 24 hodin. Krok 3: Lososa vložíme na horkou pánev kůží dolů, přidáme naklepanou citronovou trávu a pomalu pečeme. Krok 4: Když se kůže částečně opeče přidáme máslo a přeléváme s ním rybu, dokud se nezatáhne i z horní strany, poté otočíme a dopečeme. Lososa pečeme pozvolna aby se nepálilo máslo. Podáváme s citronem.

TIP: Losos - nejlepší recepty

Zveřejněno 6. 3. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jvAz

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jvAz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (27)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Lososa já rád, tuze rád. Až jej udělám, přidám sem fotografii. Bohužel citronová tráva nyní v lednu 2024 hibernuje, na jaře mi zas ve skleníku vyroste a pak to bude exploze chutí!!!!

božká mana:yes::yes: luxusní foto:-*:-K:yes:

Ahoj,losos filet opravdu nema zadne kosti:-8?dekuji

exkluzivní papání:-D:yes:

paráda:yes::-p

:yes:mňam...:yes:

:-KPřekrásné+:yes::yes:

:-)):-D:-D Špagi...:-D Zelená je tráva, tráva jako šťáva...:-8:-D:-D Já to nehulim, možná jen občas bezděky začmuchnu pasivně...:-D Samozřejmě jsem chtěla napsat citrónová tráva, ale asi jsem z toho psaní receptů nějak zautomatizovaná...:-8:-D

no, špagetko, je dobrej, ale on Fantom si tu vyskakuje s takovýma dobrotama!!budu manžela muset naučit asponˇ to vajíčko:-D:-D. Fantome, Fantome, co nám tu děláš:-S

mnamka na první pohled:-8:yes:

To je krásné papáníčko;-):yes:+1
Fantome to je dobře,že nám tě čert byl dlužen,tady jsou potřeba takové dobroty dávat.;-):yes::yes::-DAť si dělají pohárky co chtějí:-D:-D:-D

chocolate 6. 3. 2011 18:51
Krásný a velmi inspirativní recept:-K.

Tak tohodle fantoma nam tu byl cert dluzen:-S co dlabanec,to dobrota a co dobrota, to brutalni utok na nase nebohe ztyrane chutove poharecky:-p:yes:

Á pan umělec zase perlí:-D:-Dkrásné brambůrky:-8:-p+;-)

Marcíku, neblázni, zas umí jiný věci ;-):-8:-D, můj to vajíčko umí, ale zas někde jinde to vázne :-D:-D:-D. Teď vážně - mňáám,
Eli - že jsi v komentáři myslela trávu a ne šťávu? ;-);-), každopádně se mrknu - je výborná i pro diabetiky:yes::yes:

nu ono to není tak jednoduché uvařit vajíčko;-) já ho jednou vařil hodinu a pořád bylo tvrdé:-D

pěkný recept, pěkné foto:-K+:yes:začínám přemýšlet o změně manžela:-8, neumí ani vajíčko uvařit:-D:-D

krása :-O:-O:-*:yes:

Krásný recept, o fotkách ani nemluvím - nádhera:yes::-)+

:yes:krása;-)

To je krásný recept...Všechno máme moc rádi a navíc jsem pořád přemýšlela, co se dá dělat s tou citrónovou šťávou...prodávají ji u nás Vietnamci, tak ji konečně budu mít důvod koupit.
+:yes::-p

Nádhera a jistě vynikající chuť. Foto za 1;-);-);-)

Nádhera...:yes:

Tématické fráze:
losos na bylinkách, citronová tráva recepty, bylinky na lososa, recepty s citronovou travou, losos bylinky, co uvařit z lososa, jake bylinky na lososa, citronová tráva recept, losos recepty, losos s bylinkami a citronem, babicovy dobroty losos, recepty losos s kuzi, babicovy dobroty recept losos, steak z lososa na bylinkách, losos bylinky, recepty s cironovu trávou, jak dělat lososa s kůží, recepty citronová tráva, babicovy dobroty recepty na losos, recepty z citronové trávy

Suroviny:
losos, máslo, bylinky, olej olivový, tráva citronová, sůl, citron

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu