Guláš "á la divočina" z papiňáku
Vylepšený vepřový guláš s nádechem divočiny voní po jalovci a díky přípravě v tlakovém hrnci je hotový opravdu rychle. Nejlépe chutná druhý den, kdy se chutě dokonale rozleží a prolnou. Podávejte ho podle chuti s houskovým knedlíkem nebo čerstvým chlebem.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 782 kJ / 2 816 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 219,80 g |
Tuky | 184,91 g |
Vláknina | 24,77 g |
Cholesterol | 620 mg |
Sodík | 4,01 g |
Sůl | 10,00 g |
Sacharidy | 60,50 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 7. 3. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Guláš "á la divočina" z papiňáku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YQl9
Moje poznámka
Guláš "á la divočina" z papiňáku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YQl9
Nejnovější recepty
Korejský salát z okurek
Přidáno před 9 hodinami
Tortilly z přebytkového kvásku
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí kousky v domácí Sweet chilli omáčce
Přidáno před 15 hodinami
Grilovaný ananas s karamelem a zmrzlinou
Přidáno 16. 7. 2025 17:24:59
Zapečené barbecue fazole
Přidáno 16. 7. 2025 17:22:43
Marinovaný grilovaný kapr
Přidáno 16. 7. 2025 17:18:55
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečená uzená makrela s cibulí a koprovými brambory
TutenOnen před 2 hodinami
Kuskusový salát - tabbouleh
Simona Maskova před 5 hodinami
Brynzová omáčka s brokolicí
Tonja před 5 hodinami
Bublanina s jogurtem
Lucie.. před 5 hodinami
Pečený čaj z čerstvého ovoce
jana.subi před 5 hodinami
Křehký mřížkový koláč
Kristinaaa před 6 hodinami
Cuketové halušky
Saratice před 6 hodinami
Obyčejná hrnková buchta s banány a malinami
Sian5 před 7 hodinami
Pikantní plněné papriky
Pizla před 8 hodinami
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Eva_caramba před 8 hodinami
Tématické fráze:
hovězí guláš v papinaku,
guláš v papiňáku,
hovězí guláš z kližky v papiňáku,
hovězí guláš z papiňáku,
dančí guláš v papinaku,
guláš z papiňáku,
kuchařka - recepty z papiňáku,
recepty divočina,
recepty z divočiny,
vaříme z divočiny,
divočina recepty,
divocina maso gulas,
recepty na divocinu,
hovězí guláš ala divočina,
vaříme divočinu,
guláš z kližky v papiňáku,
divočina recept,
recepty.cz divocina,
hovezi ala divocina,
hovězí guláš divočina
Suroviny:
kližka hovězí,
slanina,
cibule,
voda,
koření divočina,
jalovec,
kmín drcený,
pepř mletý,
paprika sušená sladká,
mouka hladká,
sůl
Komentáře (43)
Ale máte (máme) to marné...
Tak jako jsou "horňáci a dolňáci" tak jsou patrně i gulášoví "papiňáci a nepapiňáci"
No, masox používám také..., můžete ale hádat, proč zrovínka v tomto případě autorka a patrně nejen autorka cpe do guláše z KLIŽKY i masox
Jinak máte samozřejmě pravdu, jsou horňáci a dolňáci a každý nechť si gulášek uvaří tak, jak mu chutná. Já nemám ráda maso, které je sice po vaření v papiňáku měkoučké, ale rozpadá se na taková vlákna, do kterých nejde pořádně kousnout. Papiňák sice vlastním snad odjakživa, ale používám ho minimálně a rozhodně v něm nevařím ani guláš ani masovou polévku (to už je v opravdu kontraproduktivní), spíše luštěniny apod. No možná mi někdo napíše, že ho neumím správně používat .......
Comtesca: děkuji
Přidávám bodíka