Žitné rohlíky
Vsaďte na poctivé české obiloviny a užijte si příjemnou chuť křupavého a nadýchaného pečiva. Žitný rohlík vás nejen dostatečně nasytí, ale také dodá dostatek energie! Získáte tak vyváženou snídani nebo svačinu.
Suroviny pro 8 kusů
8kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 092 kJ / 2 412 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 72,73 g |
Tuky | 64,63 g |
Vláknina | 31,25 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 4,92 g |
Sůl | 12,24 g |
Sacharidy | 369,26 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do pekárny dáme suroviny potřebné pro 1. fázi, a necháme projet celý program Těsto až do konce. Přidáme zbytek surovin, zapneme program Těsto, ale teď necháme jen umíchat, nenecháváme kynout.
Krok 2: Hned potom uložíme těsto v zakryté míse přes noc do lednice.
Krok 3: Ráno nebo dopoledne vyndáme (už je nakynuté), rozdělíme na 6-8 bochánků, trošinku podsypáváme jen tak, aby se těsto nelepilo.
Krok 4: Každý bochánek pak rozválíme na ovál a srolujeme do rohlíku. Ten pak ještě rukou uválíme - spoje záhybů se hezky slepí a rohlík vypadá úhledněji.
Krok 5: Na plechu je necháme nakynout, pak pomašlujeme vejcem a vložíme do vyhřáté trouby. Troubu vyhřejeme na 200 °C, stáhneme na 180 °C a pečeme cca 20 minut.
Krok 6: Hotové rohlíky ihned přendáme z plechu na mřížku.
Zveřejněno 7. 1. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Žitné rohlíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0Yjv
Moje poznámka
Žitné rohlíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0Yjv
Nejnovější recepty
Květákové karí placičky
Přidáno před 11 hodinami
Chuťovka z červené řepy a brynzy
Přidáno před 13 hodinami
Kedlubnová polévka
Přidáno před 21 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno 2. 5. 2025 18:49
Pizza Valencia
Přidáno 2. 5. 2025 15:03
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno 2. 5. 2025 11:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Valašské frgály
bodie před 7 hodinami
Kapr na zelenině
Blofas před 9 hodinami
Mokrá kokosová buchta
Surmei před 9 hodinami
Kuřecí stehna s bylinkami a šunkou
E. J. K. před 11 hodinami
Rebarborový koláč se sněhovou čepicí
chocho před 11 hodinami
Malinový koláč s pudinkem
Kamil1 před 11 hodinami
Povidlové koláče z kynutého jogurtového těsta
zujara14 před 11 hodinami
Honzovy kynuté buchty
Marcela0123 před 12 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 12 hodinami
Jogurtová bábovka
Cerpes před 12 hodinami
Tématické fráze:
domácí rohlíky z žitné mouky,
rohlíky z žitného kvásku,
recepty z žitné mouky,
domácí žitné rohlíky,
žitná mouka,
sójový rohlík,
žitná mouka chlebová recepty,
recept na rohliky,
žitná mouka recepty,
žitné pečivo recept,
recepty ze zitne mouky,
sojové rohlíky,
domaci zitny rohlik,
sojový rohlík recept,
domácí sojové rohlíky,
žitné pečivo,
rohlíčky z žitné mouky,
chlebové rohlíky,
domácí rohlíky ze žitné mouky,
domácí pečivo z žitné mouky
Suroviny:
voda,
cukr,
mouka hladká,
droždí čerstvé,
vejce,
olej,
voda,
mouka žitná chlebová,
mouka hladká,
sůl,
kaše bramborová sušená,
semínka lněná,
semínka dýňová,
tuk
Komentáře (72)
Rohlíky máš opravdu výstavní
Pokud vyzkoušíš, písneš?
nemáte někdo zkušenost s obněnou a použitím pouze žitné mouky a místo hladké hladkou chlebovou nebo směs celozrnné?
připravené vstoupit do procesu pečení
Vracím se s raportem
ale to nepovažuji za problém
Patricie, jsem opravdu moc ráda, že chutnají. Ještě mám od kamarádky požadavek na recept na sójové rohlíky, musím to zkusit vymyslet. Ráda ho pak sem přidám
Dovolila jsem si vložit "malý" fotopostup