Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lilek v česnekovém těstíčku

Lilek v česnekovém těstíčku je lahodným spojením křupavého obalu a jemné chuti lilku, doplněné výraznou vůní česneku. Skvěle se hodí jako předkrm, chuťovka k posezení s přáteli, nebo originální příloha k hlavnímu jídlu.

Hodnocení receptu je 5,0 (23×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 15 min

45 min (30 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie622 kJ /
149 kcal
Bílkoviny10,36 g
Tuky7,67 g
Vláknina3,92 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 505 mg
Sůl1,21 g
Sacharidy9,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Lilek si nakrájíme na kolečka, osolíme z jedné strany a necháme vypotit aspoň 15 minut. Krok 2: Pak jej obrátíme, osolíme a zase necháme vypotit. Krok 3: Každé kolečko pak osušíme, obalíme v hladké mouce a v těstíčku z vajíčka, česneku, majoránky a hladké mouky a popřípadě trošky vody. Smažíme pomaličku dorůžova.

TIP: Baklažán neboli lilek - oblíbené recepty

Zveřejněno 17. 8. 2009

Poznámka autorky JanaDorazinova

Je to můj recept. Hledala jsem nějakou inspiraci, vím, že je tady recept ve strouhance a tohle je zase jiné. Je to pro mne lilková premiéra, má malinko chuť, jako houby, ne doslova, ale opravdu to nebylo špatné.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mQnO

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mQnO

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (48)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

výborné... místo majoránky jsem použila oregano a musím říct, že je to ještě mnohem chutnější než klasika v trojobalu :yes:

R.Rose: Jé, zkusím to oregáno!! Děkuji za vyzkoušení :-)

Jitkas: díky za záskok!! Dopíšu to tam:-)

hanka: Kdyz zhlednes cely fotopostup, mas ho v testicku(foto c.5).

A co s tou majoránkou:-? Do těstíčka:-?

Saela: grilovací koření není vůbec špatný nápad, nebo jakékoliv jiné. Vyzlkouším, díky:-)

Mnam, mnam, mnam! Tohle bych jedla klidne porad! :-D Jen do toho pridavam jeste grilovaci koreni, at to mas trosku vetsi grady a tak to muzu jist porad :-p:yes:

Mnam, mnam, mnam. Jen skoda, ze nemam lilku doma vic :)

xanny: Díky, ta cuketa mne taky zajímá!!:-O

Díky za inspiraci, právě jsem dosmažila cuketu plněnou plátky hermelínu v tomto těstíčku :-p:yes::yes::yes:, posílám další bodík:-K

Chocolate,to bude určite dobré:-p
Jani,ten plnený lilek je klasika:cibuľa,vnútro z baklažánu,huby,vajíčko,smotana a syr.Niekedy pridám šunku,rajčiny alebo slaninu.Podobných receptov je tu dosť;-)

chocolate jéééé:-O, to musím zkusit!!:-p

Jani, já do plátku udělám zářez, dám kousek uzeného Eidamu a obalím.Je dobrý s česnekovou zakysankou.

Ivana79, moc děkuji za vyzkoušení, i u mne to byla premiéra;-). A mám velkou radost z fotek!!:-) Taky jsi mohla přidat recept na ten plněný lilek;-)

Jani,ja som recept dnes vyskúšala a máš pravdu,chutí to trošku ako huby a je to veľmi dobré:yes:jediné,čo mi trochu vadilo je,že to nasiaklo dosť oleja,ale to baklažán,ako je známe,robí:-/.Druhý som urobila plnený,takže máme dnes baklažán na dva spôsoby:-8:-).Takže fotky+kladné hodnocení:-D

Tématické fráze:
lilek recepty, smažený lilek v těstíčku, lilek recept, recept lilek, lilek, česnekové těstíčko, recepty z lilku zdravě, recepty lilek, lilek ve vajíčku, cuketa v česnekovém těstíčku, lilik recepty, lilky v těstíčku, recepty z lilku, lilek v sýrovém těstíčku, jak vypadá lilek, torecepty-lilek v sýrovém těsíčku, recept na lilik, cuketa s česnekem v těstíčku, jídla z lilku, lilek jedlí

Suroviny:
lilek, sůl, česnek, vejce, mouka hladká, majoránka, voda, olej

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu