Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Žampionovo-bramborová polévka

Jednoduchá a chutná polévka, co zasytí každého hladovce. Orestované žampiony spolu s brambory uvaříme ve vývaru a dochutíme je netradičně čtverečkem taveného sýra. Naopak tradičně je doplníme špetkou kopru a majoránky.

Hodnocení receptu je 4,9 (62×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

ivulinka ivulinka

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 40 min

50 min (10 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 918 kJ /
458 kcal
Bílkoviny14,44 g
Tuky27,90 g
Vláknina2,80 g
Cholesterol 51 mg
Sodík 32 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy35,96 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očištěné a omyté žampiony nakrájíme na plátky a orestujeme je v hrnci na rozehřátém másle, zaprášíme hladkou moukou, orestujeme a zalijeme asi 1,5 l vývaru. Krok 2: Rozmícháme dohladka, vložíme čtvereček taveného sýru, očistěné a nakrájené brambory, přidáme kmín, sůl a pepř a vaříme do změknutí brambor. Krok 3: Před odstavením z ohně dochutíme majoránkou a troškou kopru.

TIP: Abeceda polévek - recepty na každý den

Zveřejněno 20. 3. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B82Q

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B82Q

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (42)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Miluju..jak ja tak syn😍

xSarka: to mě moc těší🌹

:-)<3 pěkný recept a krásné foto:yes::yes::-K

Valis: :-K

Moc dobrá polévka :yes: Vařila jsem již několikrát a velká spokojenost <3<3<3

Vařila jsem bez masoxu a byla to delikatesa!

MarcelaPa:děkuji za pochvalu receptu a za fotečku:-K
Jsem ráda, že polévka nezklamala;-):-)

Zbylo mi přesně 8 žampionů a tak jsem se rozhodla uvařit tuto polévku. Udělala jsem moc dobře.:-p Jen jsem nepřidala kopr, protože ho manžel nemá rád, ale dala jsem houbové koření a místo masoxu jsem přidala gelový hovězí bujon. Vynikající:yes: a já nemohu jinak, než poslat bodík.

Skvělá polévka, vyzkoušeno a zařazeno do jídelníčku- sice jsem neměla kopr, ale výborné i bez něj:yes:

Petra: tak polévka byla výborná. Snědla jsem za sebou 2 plné talíře ani druhé jsem si nedala :-D

Dnes odpoledne ji vařím, snad se povede :)

taky jdu na ni :-) je vynikající, dávám bodík.

Vynikající polívečka :yes::-p

druhej den po uležení mnamka.

ivulinka: krásný recept i fotky - a zajímavý hrneček na polévku :yes: + 22:-!

Anna Kocikova:děkuji ti Aničko.

Ivulinko,dnes byla Tvoje polévečka u nás k obědu:-)Jen bez toho sýra,měla jsem pouze nivu a nechtěla jsem narušit chuť.S tím koprem to bylo zase něco jiného a moc jsme si pochutnali:-pBodíček posílám a foto přidávám:-p+21:yes::-K

Libor:nemáš zač, rádo se stalo:-K

Děkuju za inspiraci, všichni si pošmákli :-p

Ukládám do záložek a chválím, moc CHVÁLÍM. Je vynikající.:-K:-K

dnes jsem ji dělala z čerstvých hřibů-vynikajícíííí !:-* posílám bodík a dávám si do oblíbených ;-)

móóóc dobrá polívečka. Chválil manžel, to je co říct a dcerka si přidávala. Měla jsem radost, že si pochutnali.:-p:-*

Ivulinko, sděluji, že neměla chybu:-D:yes: snědli jsme ji všechnu a nebyl ji hrneček:-p

Dneska byla k obědu :-pmnam moooooc dobrá všem doporucuji:yes::yes:

Danuško, doufám, že vás nezklame a že si pochutnáte, děkuji za důvěru:-K

Ivulinko, opět mňamka a hned bych si dala říct - no už jsem dlouho takovou dobrotu nevařila a dnešní odpoledne budu mít volné, tak ji uvařím k večeři:yes::-D

Houbové polévky ty já můžu:-p:-p:yes:+16

paráda a krásné fotky:yes::-)

Ivulinko:-), z moci úřední by se Ti mělo zakázat používat ten krásný hrníček, kdo se na ty Tvé fotky má koukat;-):-)):-)):yes:

Moc hezký receptík,fotečky super a ten porcelán :-*krása,vše pěkně sladěno:yes:+1

Ivinko, ty máš tak krásné fotky, že to ani nemůže být jiné, než dobré;-):yes:

Polévka musí být vynikající (a já polévky miluju)... Bodík posílám ale i za ten úúžasný hrnek, který každou tvoji polévku barevně vyladí. Ten se ti, Ivul, povedl...:yes::-)

Ivulinko, polívčičky jsou moje oblíbené a tak beru téměř každou a tvoje nebude výjimkou, je krásná i s fotkou a máš 8.bod:yes:

začínám mít opět hlad:-8+:yes:

Jistě dobré:-p:-p:yes:

Dávám bodík a někdy vyzkouším:-p.

Krása nebeská ;-);-);-)

:-p to je krása:-K

Dávám bodík a zdrhám pro žampiony :-p:-p:yes::yes:

Tématické fráze:
zampionova polevka s bramborem, houbová polévka s bramborem, houbová polévka z žampionu, žampionová polévka s bramborama, žampionová polévka, bramborova pol, žampionová polévka s bramborami, houbová polévka ze žampionu, houbova polevka se zampiony, bramboračka se žampióny, žampionová pol, žampionový krém s bramborem, bramborová polévka s žampionama, bramborová houbová polévka, houbova polevka apetito, polevka se zampiony, bramborova polevka, bramboračka s žampiony, žampionovobramborová polévka, houbovo bramborová polévka

Suroviny:
žampióny, máslo, mouka hladká, brambory, sýr tavený, vývar masový, kopr, majoránka, kmín celý, pepř mletý, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu