Pečený losos na kopru s medovo-hořčičnou omáčkou
Růžovo-oranžové filety lososa pečené na másle a přelité omáčkou z kopru, medu a výrazné hořčice, jsou inspirovány švédskou kuchyní. Podáváme s vařenými bramborami, které vhodně doplní jemné maso lososa a pikantní omáčku.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 075 kJ / 257 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 4,42 g |
| Tuky | 5,00 g |
| Vláknina | 6,48 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 1,08 g |
| Sůl | 2,55 g |
| Sacharidy | 47,61 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 13. 2. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečený losos na kopru s medovo-hořčičnou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RLWE
Moje poznámka
Pečený losos na kopru s medovo-hořčičnou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RLWE
Nejnovější recepty
Pudinkové řezy se smetanovým krémem
Přidáno před 1 hodinou
Hrníčkový perník podle Kamily Nývltové
Přidáno před 2 hodinami
Rychlá snídaňová pohanková kašička s ovocem
Přidáno před 3 hodinami
Dýňový chlebíček
Přidáno před 4 hodinami
Polévka s kurkumou
Přidáno před 11 hodinami
Bulgur s houbami a sušenými rajčaty
Přidáno před 12 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Babiččiny tvarohové šátečky s tvarohem
Diesel před 1 hodinou
Pikantní kuřecí paličky
wimra před 4 hodinami
Sumec keříčkovec na kmínu
Kajkajak před 9 hodinami
Dršťková polévka
Sahula před 11 hodinami
Dršťková polévka z jižní Moravy
Sahula před 11 hodinami
Kuřecí kousky v zakysané smetaně s česnekem
MarketaAn před 11 hodinami
Škvarkový koláč (placky)
Merylas před 13 hodinami
Indický Naan chléb
Vinka před 13 hodinami
Krupicová kaše
Roobass před 16 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Nanina před 16 hodinami
Tématické fráze:
losos na kopru,
losos kopr,
pečený losos s koprem,
losos s omáčkou,
pečený losos,
peceny losos s omackou,
losos recept,
medovohorcicna omacka,
losos s hořčičnou omáčkou,
hořčičná omáčka s koprem,
recept na lososa,
losos s medem a hořčicí,
losos recepty,
recepty losos s omáčkou,
losos recepty kopr,
losos s hořčicí a medem,
losos s koprem,
pečený losos s s koprem,
candát s hořčičnou omáčkou,
pstruh s hořčičnou omáčkou
Suroviny:
losos,
česnek,
med,
hořčice,
omáčka sojová,
vývar masový,
mouka hladká,
máslo,
citron,
sůl,
pepř bílý
Komentáře (25)
Jemné maso - kuře, ryby - peču na více stupňů, přes 200°C a maso, které je potřeba péct déle - hovězí, vepřové - naopak dlouze a při nižší teplotě. Nevím, třeba je to špatně, ale je to zkušenost mých předků (kuchařů) a maso je vždy dobré.