Vepřová krkovice v majonéze
Vepřová krkovice v majonéze přináší jedinečnou kombinaci lahodného masa a bohaté majonézové omáčky. Tento pokrm spojuje šťavnatou a měkkou krkovici s křupavým povrchem a krémovou omáčkou.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 312 kJ / 792 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 51,96 g |
Tuky | 55,34 g |
Vláknina | 8,40 g |
Cholesterol | 200 mg |
Sodík | 1,21 g |
Sůl | 3,00 g |
Sacharidy | 19,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso mírně naklepeme, posolíme, posypeme kmínem, majoránkou a vložíme do pekáče.
Krok 2: Každý plátek krkovice potřeme majonézou - cca 4 mm vrstvou, na každý kus krkovice nakrájíme jednu cibuli na kolečka a na každý kus masa nastrouháme 100 g goudy nebo eidamu.
Krok 3: Pekáč uzavřeme alobalem nebo poklicí a vložíme do předem vyhřáté trouby na 180 stupňů a pečeme 50 minut.
Krok 4: Po 50 minutách odstraníme alobal (poklici), výkon trouby dáme na 250 stupňů a pečeme na barvu ještě 10 minut (pokud máme, použijeme horký vzduch nebo gril).
Krok 5: Jako přílohu můžeme udělat různě upravené brambory. Vynikající jsou na kolečka nakrájené, v troubě upečené a potřené česnekem.
Zveřejněno 27. 3. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová krkovice v majonéze
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OEzr
Moje poznámka
Vepřová krkovice v majonéze
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OEzr
Nejnovější recepty
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 3 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 9 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 10 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 13 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 14 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plovdivské maso
Andyzvesnice před 49 minutami
Pekáček s cuketou
Andyzvesnice před 50 minutami
Trenčiansky párek s fazolí po domácku
Andyzvesnice před 53 minutami
Vepřové ragú na víně a zelenině
Andyzvesnice před 54 minutami
Houbová omáčka a la kulajda
Andyzvesnice před 55 minutami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
VPetr před 59 minutami
Svíčková na smetaně
luciehorakova148 před 1 hodinou
Krkovička po farářsku
Olympus před 1 hodinou
Salát z červené řepy, cibule a jogurtu
Eva z HK před 2 hodinami
Nejlepší litý perník
Noumik před 2 hodinami
Tématické fráze:
maso v majonéze,
krkovička v majonéze,
maso na majoneze,
krkovice s majonézou,
vepřové maso s majonézou,
vepřové maso v majonéze,
krkovice s Majolkou®,
vepřová krkovice,
řízky v majonéze,
vepřová krkovička recepty,
pečené maso v majoneze,
krkovička s majonézou,
vepřová krkovice recepty,
vepřová krkovice s majonézou,
vepřové řízky v majonéze,
krkovice pečená v majoneze,
pečená krkovice v majonéze,
krkovička na majonéze,
vepřové maso na majonéze,
pečená krkovice s majonézou
Suroviny:
krkovice vepřová,
cibule,
majonéza,
sýr gouda,
sůl,
majoránka,
kmín celý
Komentáře (62)
dík za odpověď!
můžu se zeptat, co se po zapečení jako fyzicky stane s majolkou?