Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Honza, bratr houbového kuby

Honza je chutná variace na tradičního houbového kubu, ale místo krup tu najdete rýži a předvařený hrách, doplněné o sušené houby, cibuli, česnek, kmín a majoránku. Zapečený v troubě do zlatova je přímo neodolatelný.

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Klariska Klariska

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 60 min + 30 minut máčení hub

75 min (15 min příprava + 60 min tepelná úprava, + 30 minut máčení hub)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Sušené houby na 30 minut namočíme do vody. Potom je slijeme, pokrájíme a necháme okapat. Krok 2: Rýži a předvařený hrách zalijeme dvěma hrnky osolené vody a dáme vařit. Vaříme na nejnižším stupni, dokud se voda nevyvaří (cca 20 minut). Krok 3: Bokem usmažíme na oleji cibulku dozlatova a udusíme na ní houby s kmínem. Krok 4: S utřeným česnekem a majoránkou houby vmícháme do uvařené rýže s hrachem, dosolíme a vše přesypeme do vymaštěného pekáčku. Krok 5: Lehce pokapeme olejem a dáme do vyhřáté trouby zapéct na 180 °C na 20-30 minut dozlatova.

TIP: Jak se připravuje vánoční houbový kuba

Zveřejněno 4. 4. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AQE3

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AQE3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (6)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Tejajko, díky, že jsi se nebála recept vyzkoušet. Jsem moc ráda, že vám chutnalo :-).

Včera som robila, a keďže samozrejme toho bolo na veľký pekáč, dojedli sme dnes. Chutilo nám to veľmi, výborná náhrada Kuby. :-D:-D:-D;-) :yes::yes::yes: + 6

Souhlas se žížalkou :-D;-):yes:

Hezký recept s vtipným názvem ;-):yes:

Tématické fráze:
houbový kuba z rýže, kuba bez hub, houbový kuba s rýží, kuba recept, kuba z rýže, vánoční kuba z rýže, hobovy kuba, kuba s houbami, houbovým kuba, houbový pekáč, maminciny recepty kuba, kuba s rýží, rýže s houbami kuba, recepty kuba, jak se dělá houbový kuba, jak se vaří kuba, kuba z houbami, kuba z hub, jak uvařit kubu, houbovy kub

Suroviny:
rýže, hrách, houby sušené, cibule, olej, česnek, kmín celý, majoránka, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu