Lilkový skoro kaviár
Lilkový "skoro kaviár" je delikatesní pomazánka inspirovaná středomořskými chutěmi. Pečený lilek je v tomto receptu rozmixován s česnekem, olivovým olejem a bylinkami, čímž vzniká lahodná a zdravá alternativa k tradičnímu kaviáru.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 143 kJ / 34 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,98 g |
Tuky | 0,17 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 6,30 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 5. 5. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lilkový skoro kaviár
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mwN0
Moje poznámka
Lilkový skoro kaviár
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mwN0
Nejnovější recepty
Linecký koláč s cuketou
Přidáno před 6 hodinami
Koláč s tvarohem a rybízem
Přidáno před 12 hodinami
Lečo v omeletě
Přidáno 3. 7. 2025 08:29
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno 2. 7. 2025 19:13
Květák bez smažení
Přidáno 2. 7. 2025 16:46
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno 2. 7. 2025 13:51
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sytá uzená polévka
JiriSeidler před 2 hodinami
Francouzský toust se šunkou a sýrem
Rennna před 4 hodinami
Tvarohová bublanina
HanaHanka před 4 hodinami
Hříbková omáčka
Darwin před 5 hodinami
Extra rychlé lívance
zelenapampeliska před 5 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
olivka před 6 hodinami
Vejce v hořčicové omáčce
Ivyjg před 7 hodinami
Utopenci alá pan Kaplan
helka před 7 hodinami
Tématické fráze:
lilkový tatarák,
tatarák z lilku,
falešný kaviár,
kaviar recepty,
kaviár recept,
lilek kaviár,
kaviár,
feferonkový salát recept,
kaviar z baklažanu,
recepty kaviár,
pomazánka z kaviáru,
jak udelat kaviar,
tatarák z baklažánu,
lilková pomazánka,
recept kaviár,
feferonkový salát,
lilek falešný kaviár,
lilek tatarák,
lilek jako kaviar,
lilkový salát
Suroviny:
baklažán,
cibule,
česnek,
protlak rajčatový,
olej,
sůl,
pepř mletý,
paprika sušená pálivá
Komentáře (20)
snáď ti bude chutiť. Samozrejme, nemožno porovnať s tatarákom z mäsa, je to iné, ale chutné. Možno to aj poznáš, len pod iným názvom, nejaká bramborová pomazánka a pod.
Muzu te, magdalenko, poprosit o receptik na tatarak z varenych brambor? Jednou jsem ho jedla a moc mi chutnal, ale nevim, jak na nej. Dekuji
Ja mávam zrejme HOSIP, je to škaredšia forma Tvojej choroby?
Merylas, teší ma, že som rozšírila Tvoje znalosti slovenského jazyka...
Ale neviem, či sa tu už nenachádza, nestíham všetko prezrieť...