Sulc - klasický recept, podle starých řeznických norem
Domácí sulc můžete připravit doslova za pár korun. Vstupní suroviny patří mezi ty nejlevnější, jež lze použít. Výsledkem vaření je lahůdka, která má díky obsahu kolagenu dokonce blahodárný účinek na klouby.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 862 kJ / 3 313 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 329,80 g |
Tuky | 208,00 g |
Vláknina | 13,00 g |
Cholesterol | 1,40 g |
Sodík | 1,26 g |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 24,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nožičky dáme do hrnce s vodou (můžeme použít i tlakový hrnec), přidáme lžíci nového koření, 4 bobkové listy, lžici celého pepře, sůl a rozvaříme doměkka.
Krok 2: Do dalšího hrnce dáme vepřové kůže, opět se stejným kořením. Zalijeme vodou tak, aby byly kůže ponořené a uvaříme doměkka.
Krok 3: Po uvaření necháme vše vystydnout. Nožičky obereme a i s kůžemi nameleme. Nožičky na jemno a polovinu kůží také na jemno, zbytek může být namletý hruběji.
Krok 4: Vše vložíme do větší mísy nebo lavoru, přecedíme vývar z kůží a popřípadě i z nožiček. Osolíme, opepříme a dáme cibuli nakrájenou na drobno. Podle chuti dáme ocet. Musíme počítat s tím, že chuť octa se při tuhnutí stáhne, takže směs můžeme udělat kyselejší.
Krok 5: Nalijeme na plech, nebo dáme do ozdobných misek a necháme ztuhnout do druhého dne. Podáváme s chlebem a podle chuti i s čerstvou cibulí, přelité octem.
Zveřejněno 31. 3. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sulc - klasický recept, podle starých řeznických norem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/An6l
Moje poznámka
Sulc - klasický recept, podle starých řeznických norem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/An6l
Nejnovější recepty
Bílá cibulová omáčka se zeleninou
Přidáno před 9 hodinami
Kakaový koláč s rebarborou a kokosem
Přidáno před 9 hodinami
Mrkvová buchta z remosky
Přidáno před 9 hodinami
Ragú z kančího masa na švestkách
Přidáno před 9 hodinami
Pšenično-žitný domácí chlėb
Přidáno před 9 hodinami
Tagliatelle se špenátem, kuřecím masem a sýrovou omáčkou
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová plec na hořčici a barevném pepři
Kacabenka před 38 minutami
Krupicová kaše
Veronika_1 před 44 minutami
Kakaová bábovka s tvarohem
Sluncejasne před 1 hodinou
Boloňské špagety
Toxic runner před 1 hodinou
Chilli hovězí
Antonausprag před 1 hodinou
Domácí krtkův dort
Kuba_cooks před 2 hodinami
Slané palačinky zapečené se šunkou a italským sýrem
Jan Nemec před 4 hodinami
Ořechová bábovka
SUMAVA před 4 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Truhlik12 před 6 hodinami
Rebarborový koláč
tara23 před 7 hodinami
Tématické fráze:
zulc,
sulc recept,
domácí zulc,
recept na zulc,
recept na sulc,
domácí sulc recept,
domácí sulc,
recept sulc,
domácí zulc vepřový,
jak se dela sulc,
jak uvařit sulc,
řeznická kuchařka,
vepřový zulc,
normy studené kuchyně,
recepty sulc,
recept na domácí sulc,
jak udelat domaci sulc,
recepty na sulc,
staré recepty,
sulc z veprovych nozicek
Suroviny:
nožička vepřová,
kůže vepřová,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř celý,
pepř mletý,
cibule,
ocet,
sůl
Komentáře (21)
Nechápu, taková šmakuláda ten Sulc je, pěkně pivečko, cibulku na jemno a chléb k tomu. Prostě fantazie....