Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ostružinový sen

Ostružinový sen je svěží vrstvený dezert, kde se vláčné těsto snoubí se šťavnatými ostružinami, jemnou smetanovou vrstvou a lesklou želatinou. Vypadá slavnostně, a přitom ho zvládne připravit i ten, kdo s pečením teprve začíná.

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Libor Tafat

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 45 min bez doby chlazení

65 min (20 min příprava + 45 min tepelná úprava, bez doby chlazení)

Suroviny pro 1 plech

plech o rozměrech přibližně 30 × 40 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie26 261 kJ /
6 277 kcal
Bílkoviny96,86 g
Tuky153,87 g
Vláknina18,75 g
Cholesterol 548 mg
Sodík 531 mg
Sůl1,88 g
Sacharidy1 116,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C. Krok 2: Z mouky, cukru, vajec, mléka, oleje a kypřicího prášku do pečiva připravíme těsto. Polovinu nalijeme na plech vyložený pečicím papírem. Krok 3: Vložíme do trouby asi na 10 minut při 180 °C. Krok 4: Po deseti minutách vyndáme plech z trouby a rovnoměrně na těsto rozložíme omyté ostružiny, které posypeme dvěma vanilkovými cukry. Krok 5: Pokryjeme zbytkem těsta a dáme dopéct při 170 °C asi na 35 minut. Krok 6: Mezitím smícháme smetanu s jedním vanilkovým cukrem tak, aby se rozpustil. Krok 7: Vychladlý korpus bohatě potřeme smetanovou vrstvou, necháme ji ztuhnout a zalijeme želatinou připravenou dle návodu (ideálně průhlednou). Krok 8: Koláč vychladíme v lednici a můžeme podávat.

TIP: Jak upéct nadýchanou bublaninu s ovocem

Zveřejněno 23. 8. 2010

Poznámka autora Libor Tafat

Hrnek o objemu 250 ml. Želatina je ideální z ovoce co použijeme.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ostružinový sen

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WQ2W

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ostružinový sen

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WQ2W

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Tak jsem taky upekla,dovoluji si přidat vlastní foto:-p

Posílám pochvalu, recept vyzkoušen :yes:moooooc dobrý :-);-)

Spagetko, díky moc za vysvětlení. Tak já se teda nebudu bát vlka nic a jdu na to ;-), děkuju.

Help (neregistrovaný/á) - to první pečení je vlastně předpečení, tady je dobré znát vlastnosti své trouby, protože čas a teplota jsou jen orientační,to první pečení jen vlastně spojí plát, ale bude syrový nebo polosyrový, to druhé to dokončí. Chce to hlídat a hlavně vědět, co mi dělá moje trouba. Já třeba to první pečení dělám na 160°C 8 min.a musím plech obrátit, zbytek pak 170°C při horkovzduchu ale jen 25 minut, pak to vypnu,nechám dojít, ale zkouším, zda to je upečené a zda spodek se nepřipaluje;-)

Lidi, já to teda moc nechápu ten postup..;-(. To se vážně dá píct nejdřív jedna polovina těsta, pak se to vytáhne a dá se píct druhá polovina těsta? Vždyť ta spodní bude spálená a vrchní ještě nebude ani hotová... :-O
Chci to zkusit, mám ostružiny za barákem v lese, ale nevim jak na to.. ;-(

Díky Libore, měla jsem strach, aby těsto nebylo moc řídké moc.
Upeču, ostružiny miluji.

Ahoj Ivulinko omlouvám se asi jsem to moc pokrátil.Patří tam dva a půl hrnku té mouky a stejně tak i cukru a to mlíko Jindro taky dva hrnky.Je to pekně řidký a krásně to naběhne.Velikost hrnku už je na vás já mám standartní plech hnědý.Snad to tak bude stačit.Ahoj.LT.:-8

Libore, tak tu študuji tvůj recept, který mě zaujal, ale nějak mi ty suroviny nejsou jasné, hlavně na prvním řádku : cukru.2hrnky mléka, prosím zkus to opravit a používej více mezer a čárky, děkuji;-)

Opravdu 2 hrnky mléka ?

Tématické fráze:
ostružinový koláč s želatinou, ostružinový sen, ostružinový koláč se zakysanou smetanou, ostružinový koláč se želatinou, ostružinový čaj, ostružinové pečení, ostružinová roláda, ostružinové moučníky, ostružinové řezy, ostružinové recepty, ostružinový koláč e želatinou, ostružinový koláč se smetanou, pečení s ostružinový koláč, pečení z ostružin, ostruzinový, ostružinový moučník, rychli ostruzinovy moucnik, ostruzinový kolac, koláč ostružinový s želatinou, peceni na sene recept

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr krystal, mléko, vejce, olej, kypřící prášek do pečiva, ostružiny, smetana zakysaná, cukr vanilkový, želatina

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu