Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 369 kJ / 88 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,50 g |
Tuky | 0,46 g |
Vláknina | 9,36 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 15 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 16,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ryby si očistíme, vymyjeme studenou vodou a osušíme.
Krok 2: Do pekáčku si dáme trochu oleje, ryby si nasolíme i vevnitř, z obou stran je projedeme olejem v pekáči, uskládáme si je tam a polijeme šťávou z citrónu. T
Krok 3: akto připravené necháme alespoň hodinku odpočívat a nakrájíme si cibuli nahrubo (měsíčky), rajče na menší kousky, vše nastrkáme pod a na rybu, bazalku s fenyklem nasekáme a posypeme rybu navrch.
Krok 4: Dáme do vyhřáté trouby na 180-200°C, po půl hodině vyndáme, zalijeme vodou na dno, asi 250 ml a ještě 20 minut dopékáme a máme i šťávu z ryby.
Zveřejněno 19. 4. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mořské ryby na vavřínu, fenyklu a bazalce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KYpn
Moje poznámka
Mořské ryby na vavřínu, fenyklu a bazalce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KYpn
Nejnovější recepty
Grilovaná cuketa s parmskou šunkou
Přidáno před 1 hodinou
Šťavnatý McChicken burger
Přidáno před 7 hodinami
Krkovička s olivami, nivou a smetanou
Přidáno před 15 hodinami
Koutníkovská pomazánka s tuňákem
Přidáno před 22 hodinami
Chilli corne carne po Koutnicku
Přidáno před 22 hodinami
Hruškové tiramisu
Přidáno 13. 8. 2025 11:00:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Gnocchi s máslovo parmazánovou omáčkou a kuřecím masem
Marek Gloser před 36 minutami
Brambory pečené v horkovzdušné fritéze
kimlo před 2 hodinami
Zapečený kapr s bramborama a rajčaty
limosek před 3 hodinami
Omáčka nejen na špagety
Merylas před 3 hodinami
Polévka z kadeřávku a mrkve
janickajan před 3 hodinami
Linecký rybízový koláč pod sněhem
Milaxxx před 3 hodinami
Loštický řízek
Slavista62 před 4 hodinami
Kefírová buchta s kokosem a čokoládou
brtna před 5 hodinami
Koláč s fíky a rozmarýnem
veronika_straka před 5 hodinami
Brokolice zapečená se sýrem
snegurka před 7 hodinami
Tématické fráze:
morske ryby recepty,
jednoduchý recept na mořské ryby,
recepty mořské ryby,
fenykl recepty,
mořské ryby recept,
recepty z mořských ryb,
recepty na mořské ryby,
fenykl s rybou,
mořské ryby,
jedlé mořské ryby,
mořské ryby foto,
morske ryby fotky,
recepty morske ryby losos,
mořská ryba recept,
recept mořské ryby,
recept na mořské ryby,
losos fenykl,
foto morskych ryb,
bazalka na rybu?,
bazalka na ryby
Suroviny:
ryba mořská,
citron,
bobkový list,
cibule,
bazalka čerstvá,
fenykl,
rajče,
olej olivový,
sůl
Komentáře (15)
Já musela udělat trochu změny - použila jsem filet lososa, skleničku sušených nakládaných paprik a rajčat - ty jsem vyndala z oleje, dala namočit do vody, do tohoto oleje jsem ještě kápla citronový olej, přidala rozdrcený fenykl, bobk.list, bazalku, citronový pepř a dala do toho marinovat lososa na 2 hodiny. Pak už jsem pokračovala ve tvém receptu - takže zeleninu, cibuli atd., využila jsem i olej a zbytek marinády.
Pekla jsem jen cca 30 min. celkem
Určitě doporučuju
Bibinko,recept se mi moc líbí,ryby máme rádi
A fotky jsou
mě jsi nahnala slintavku do dutiny ústní
p.s. no nic no, jdu vobelhat drůbky a zblajznu pepřenky
joo a jestli nepřestane, tak víš kdo za to může bibi?