Jahodové šlehačkové řezy
Osvěžující jahodové řezy se šlehačkovým krémem a vláčným kakaovým korpusem jsou doslova perfektním moučníkem do horkých letních dnů. Řezy můžete podávat k poobědové kávě, nebo jako pohoštění při dětské oslavě.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 735 kJ / 3 044 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 84,65 g |
| Tuky | 75,30 g |
| Vláknina | 28,50 g |
| Cholesterol | 1,30 g |
| Sodík | 632 mg |
| Sůl | 2,01 g |
| Sacharidy | 492,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Troubu zapneme na 180 °C.
Krok 2: Vejce, cukr, vanilkový cukr, olej, vodu a kakao dáme do mísy. Přidáme mouku prosátou s kypřicím práškem do pečiva a vypracujeme těsto, které nalijeme na plech.
Krok 3: Plech vložíme do trouby a pečeme na 180 °C asi 15-20 minut. Po upečení necháme korpus vychladnout.
Krok 4: Mezitím vyšleháme máslo, smetanu ke šlehání, zakysanou smetanu a moučkový cukr do hustého krému.
Krok 5: Korpus potřeme silnou vrstvou marmelády kyselejší chuti, nalijeme na ni půlku krému, poklademe piškoty, které jsme namočili v silné rozpustné kávě, zalijeme druhou půlkou krému a dáme do lednice.
Krok 6: Nakonec poklademe plátky jahod a celý moučník zalijeme cukrárenským želé, které jsme připravili podle návodu. Necháme 24 hodin vychladit a odležet.
Zveřejněno 23. 4. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jahodové šlehačkové řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EZ5N
Moje poznámka
Jahodové šlehačkové řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EZ5N
Nejnovější recepty
Pražma královská v solné krustě podle Marka Raditsche
Přidáno před 1 hodinou
Kuřecí karbanátky se sýrem a slaninou
Přidáno před 8 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Přidáno před 14 hodinami
Kapřík podle pánů z Rožmberka s bramborami
Přidáno před 15 hodinami
Losos na pomerančích z pánve
Přidáno před 17 hodinami
Pomazánky na jednohubky
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová panenka se švestkama
lumir.pecka před 47 minutami
Koprová omáčka
oswaldjan23 před 1 hodinou
Dokonalá zelňačka
pazderka83 před 1 hodinou
Zadělávaný hrášek/prívarok
bobnak před 9 hodinami
Hospodský guláš podle ČSN
Fanus před 13 hodinami
Kynutý jablečný závin
Rosnicka710 před 13 hodinami
Linecké cukroví
Evellinka před 15 hodinami
Květákový mozeček
radekfiala před 15 hodinami
Staročeská pučálka
Iricek před 15 hodinami
Hovězí plátky ve vlastní šťávě
Klar98 před 16 hodinami
Tématické fráze:
jahodové řezy,
šlehačkové řezy,
skvělé jahodové řezy,
řezy s jahodami,
šlehačkové řezy s jahodami,
šlehačkový jahodový krém,
jahodový šlehačkový krém,
řezy s jahodovou šlehačkou,
šlehačkový řez,
jahodové recepty,
šlehačkový krém se zakysanou smetanou,
jahodová šlehačka,
krém jahodový ze šlehačky,
řezy s jahodami a šlehačkou,
jahodový řez,
krémové a šlehačkové řezy a moučníky,
jahodový řez se šlehačkou,
šlehačková řezy s jahodami,
jahodová bublanina se šlehačkou,
jahodové moučníky
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
mouka hladká,
kypřící prášek do pečiva,
cukr vanilkový,
olej,
voda,
kakao,
pomazánkové máslo,
smetana ke šlehání,
smetana zakysaná,
cukr moučkový,
jahody,
želé červené dortové,
voda,
piškoty,
káva,
marmeláda,
tuk,
mouka hrubá
Komentáře (8)
PL - polévková lžíce
KL - kávová lžička