Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jahodové šlehačkové řezy

Osvěžující jahodové řezy se šlehačkovým krémem a vláčným kakaovým korpusem jsou doslova perfektním moučníkem do horkých letních dnů. Řezy můžete podávat k poobědové kávě, nebo jako pohoštění při dětské oslavě.

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

majka

Náročný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 20 min +24 hodin odležení

45 min (25 min příprava + 20 min tepelná úprava, +24 hodin odležení)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 735 kJ /
3 044 kcal
Bílkoviny84,65 g
Tuky75,30 g
Vláknina28,50 g
Cholesterol 1,30 g
Sodík 632 mg
Sůl2,01 g
Sacharidy492,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Troubu zapneme na 180 °C. Krok 2: Vejce, cukr, vanilkový cukr, olej, vodu a kakao dáme do mísy. Přidáme mouku prosátou s kypřicím práškem do pečiva a vypracujeme těsto, které nalijeme na plech. Krok 3: Plech vložíme do trouby a pečeme na 180 °C asi 15-20 minut. Po upečení necháme korpus vychladnout. Krok 4: Mezitím vyšleháme máslo, smetanu ke šlehání, zakysanou smetanu a moučkový cukr do hustého krému. Krok 5: Korpus potřeme silnou vrstvou marmelády kyselejší chuti, nalijeme na ni půlku krému, poklademe piškoty, které jsme namočili v silné rozpustné kávě, zalijeme druhou půlkou krému a dáme do lednice. Krok 6: Nakonec poklademe plátky jahod a celý moučník zalijeme cukrárenským želé, které jsme připravili podle návodu. Necháme 24 hodin vychladit a odležet.

TIP: Nejlepší jahodové recepty

Zveřejněno 23. 4. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodové šlehačkové řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EZ5N

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodové šlehačkové řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EZ5N

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Děkuji moc za odpověď :)

Verča: Jestli mohu : prdopeč - PRášek DO PEČiva
PL - polévková lžíce
KL - kávová lžička

Chystám se vyzkoušet tvůj recept vypadá moc chutně :) Ale prosím tě nevím, co to je prdopeč? To je jako kypřící prášek? A 2 PL je kolik? Děkuji za odpověď :)

Skvělé:-p:yes: pekla jsem je bez kakaa, ale i tak jsou senzační!

Pekné;-):yes:Blíži sa jahodová sezóna,tak ukladám na vyskúšanie:-p

Majko, jak je to se šlehačkou a jahůdkama, neznám meze, proto máš 3.bod:yes:

Tématické fráze:
jahodové řezy, šlehačkové řezy, skvělé jahodové řezy, řezy s jahodami, šlehačkové řezy s jahodami, šlehačkový jahodový krém, jahodový šlehačkový krém, řezy s jahodovou šlehačkou, šlehačkový řez, jahodové recepty, šlehačkový krém se zakysanou smetanou, jahodová šlehačka, krém jahodový ze šlehačky, řezy s jahodami a šlehačkou, jahodový řez, krémové a šlehačkové řezy a moučníky, jahodový řez se šlehačkou, šlehačková řezy s jahodami, jahodová bublanina se šlehačkou, jahodové moučníky

Suroviny:
vejce, cukr krupice, mouka hladká, kypřící prášek do pečiva, cukr vanilkový, olej, voda, kakao, pomazánkové máslo, smetana ke šlehání, smetana zakysaná, cukr moučkový, jahody, želé červené dortové, voda, piškoty, káva, marmeláda, tuk, mouka hrubá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu