Makový beránek
Pečete každé Velikonoce beránka podle stejného receptu? Zkuste letos třeba obměnu přidáním máku do těsta. Když hotového beránka polijete čokoládovou polevou, zajímavá barva a struktura těsta bude překvapením, které se ukáže až po nakrojení.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 981 kJ / 3 102 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 76,52 g |
Tuky | 120,09 g |
Vláknina | 36,00 g |
Cholesterol | 404 mg |
Sodík | 381 mg |
Sůl | 1,53 g |
Sacharidy | 410,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Obě půlky formy vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Troubu zapneme na 180 °C.
Krok 2: Do mísy prosejeme polohrubou mouku promíchanou s kypřicím práškem do pečiva. Přidáme mletý mák, vejce, mléko, cukr, olej, rumové aroma. Vymícháme těsto.
Krok 3: Těsto nalijeme do beránkové formy a přiklopíme druhou polovinou formy.
Krok 4: Pečeme na 180 °C asi 25 minut, potom ztlumíme na 150 °C a pečeme ještě asi 35 minut. Těsto vyzkoušíme špejlí. Vrchní část formy odklopíme, provedeme test špejlí a buď vyjmeme z trouby nebo necháme ještě chvíli dopéct.
Krok 5: Po upečení beránka necháme ještě chvilku ve formě, aby se při vyklápění nepotrhal.
Krok 6: Beránka opatrně z formy vyklopíme a necháme vychladnout.
Krok 7: Nakonec beránka polijeme čokoládovou polevou a ozdobíme lentilkami nebo zdobime podle fantazie.
Zveřejněno 30. 4. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Makový beránek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OEAG
Moje poznámka
Makový beránek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OEAG
Nejnovější recepty
Krém z pečeného květáku
Přidáno před 2 hodinami
Krkovička na česneku
Přidáno před 14 hodinami
Liptovská pomazánka
Přidáno před 16 hodinami
Šťouchané brambory se zelím a škvarky
Přidáno před 20 hodinami
Mrkvový krém
Přidáno před 21 hodinami
Tagliatelle s čerstvými houbami a smetanou
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečené těstoviny s tuňákem a špenátem
ZboSy před 3 hodinami
Loštická cibulačka
Sahula před 11 hodinami
Babiččina kulajda
rapav před 11 hodinami
Loštické kuře
Sahula před 12 hodinami
Ledvinky po uhersku
Sahula před 12 hodinami
Ledvinky na paprice
Sahula před 12 hodinami
Segedínský salát podle ČSN
pavelcicha před 15 hodinami
Ševcovský mls II.
redwinn před 15 hodinami
Piškotový dort s tvarohem a jahodovým želé
Lunaskira před 15 hodinami
Tématické fráze:
velikonoční beránek makovy,
recept na makoveho beranka,
makový velikonoční beránek,
recepty na makoveho beranka,
kynutý makový beránek,
velikonoční makový beránek recept,
recepty velikonocni makovy beranek,
velikonoční beránek makový recepty,
makovej beránek,
velikonoční beránek makový závin,
recept na makového velikonočního beránka,
velikonoční beránek ořechovo makový,
makovyberanek,
velikonoční beranek,
beránek makovej,
makový kynutý beránek,
recept na velikonočního beránka bez přiklopení,
makový beránek bez mouky - recept,
makový beránek hrnkový,
velikonoce i beranek makový
Suroviny:
cukr moučkový,
mouka polohrubá,
mák mletý,
vejce,
mléko,
kypřící prášek do pečiva,
olej,
rumové aroma,
poleva čokoládová,
lentilky,
tuk,
mouka hrubá
Komentáře (4)