Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špízy z paneeru a zeleniny

Hodnocení receptu je 4,4 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lucasinka Lucasinka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 339 kJ /
798 kcal
Bílkoviny6,72 g
Tuky66,68 g
Vláknina13,53 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3,26 g
Sůl7,75 g
Sacharidy39,93 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Paneer pokrájíme na kostky a naložíme alespoň na dvě hodiny do marinády z kukuřičného škrobu, česneku, sojové omáčky, chilli omáčky, oleje a garam masaly. Krok 2: Poté děrovanou lžicí paneer vyndáme z marinády a na pánvi jej osmahneme do zlatova. Krok 3: Cuketu pokrájíme na stejně velké kousky jako paneer a vložíme do zbytku marinády. Po chvíli ji vyndáme opět děrovanou lžicí a osmahneme na stejné pánvi jako paneer. Krok 4: Lilek pokrájíme na větší kousky, dáme do síta a osolíme. Po 15 minutách osušíme a promícháme se zbytkem marinády. Opět osmahneme do zlatova. Krok 5: Na jehlu pak napichujeme postupně paneer, cherry rajče, cibuli, cuketu a lilek a to do vyčerpání zásob nebo jehel (případně špejlí). Krok 6: Narovnáme na plech vyložený pečícím papírem, zasypeme zbytkem zeleniny, kterou jsme nespotřebovali, posypeme trochou chilli, můžeme pokapat sojovou omáčkou a necháme 1/2 hodiny odležet. Krok 7: Poté dáme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme cca 30 minut. Podáváme s pečivem, kuskusem nebo jinou přílohou.

Zveřejněno 19. 5. 2011

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1Yxq

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1Yxq

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

narazila jsem na nej nahodou v jednom obchode a je jeste lepsi nez klasicky kuskus. Jen jeho priprava neni tak rychla jako u toho "normalniho"

Mňááám, hned bych se dala pozvat :-p:yes: Jo, a líbí se mi tem maxikuskus ;-)

Tématické fráze:
paneer uzeny, paneer recepty, recept na špízy, lilek piza, zelenino syrovi špízy, špízy s kapustičkami, uzeny paneer, zeleninová piza, paneer v marinádě, recepty z paneeru, spiz z lilku a cukety, spízy bez zeleniny, zelenino masové špízy, lilek recepty jehla, garam masala vyroba, recept ze zeleniny, špízy recepty, špízy, recepty na špízy, špíz

Suroviny:
lilek, rajče cherry, cibule, česnek, škrob kukuřičný, omáčka sojová, omáčka chilli, olej, sůl, chilli, koření garam masala

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu