Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 662 kJ / 1 353 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 36,05 g |
Tuky | 24,38 g |
Vláknina | 61,94 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 126 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 220,50 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 20. 5. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Gjuvec na pátek od Airan
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m2l3
Moje poznámka
Gjuvec na pátek od Airan
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m2l3
Nejnovější recepty
Tuňáková pomazánka s cottage a vejci
Přidáno před 5 hodinami
Pečená kuřecí stehna se žampionovo-játrovou omáčkou
Přidáno před 5 hodinami
Meruňkový páj s tvarohem
Přidáno před 11 hodinami
Caesar salát naší rodiny
Přidáno před 12 hodinami
Slávky na asijský způsob
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí roláda s meruňkami a kuskusem
Přidáno 18. 6. 2025 11:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ovesné placičky s brokolicí
Brumaire před 6 minutami
Sirup z kopřiv
Sarka3 před 1 hodinou
Rychlé vafle bez vajec a cukru
Gourmandise před 1 hodinou
Domácí krtkův dort
Ivinaa před 2 hodinami
Kedlubny do mrazáku
Merylas před 3 hodinami
Nadýchaný perník
ferda30 před 4 hodinami
Krůtí kousky s mrkví a žampiony
Ivca14 před 7 hodinami
Staročeské plátky podlévané pivem
Ivca14 před 7 hodinami
Drobenka na koláč
Pavluska75 před 7 hodinami
Tématické fráze:
gjuvec,
recepty.cz,
www dobruchut sk,
recepty na pátek,
bulharka z cukety,
bulharka v plechu,
airan,
bulharská fazula,
originál bulharka,
kjuveč recept,
zeleninová směs airan,
bulharsko jedlo zapekaný baklažán recepty,
recept na airan,
recepty na piatok,
recept na pátek,
podzimní gjuvec,
jsem bulharka
Suroviny:
brambory,
lilek,
cuketa,
rajče,
fazolky zelené,
cibule,
paprika čerstvá bílá,
olej,
sůl,
bazalka čerstvá,
pyré rajčatové
Komentáře (31)
"Prečo Gjuveć na piatok?"
Súvisí toto jedlo s nejakou náboženskou tradíciou alebo zákazom jesť v piatok mäso?
Iné recepty s názvom "Gjuveć" zvyknú mäso obsahovať a tento je bez mäsa a preto ma zaujal. Konečne zaujímavá kombinácia a nikde sa neobjavuje slovo vegetariánske alebo vegánske jedlo, čo sa v poslednej dobe stalo viac ako módou, za každú cenu označiť jedlá etiketou veg- a pritom mnohé sú násilné kombinácie s pochybným kulinárskym výsledkom.
Ďakujem.
Pani tejaja, myslím, že som to pochopil tak, ako to je v názve:
...na pátek...
Preto sa môj dotaz týkal práve toho dňa v názve.
To nemá nič spoločné s obľubou zeleniny, ktorú mimochodom konzumujeme pravdepodobne vo väčšej miere, než je bežné v stredoeurópskych domácnostiach.
Napriek dohadom ďakujem, že ste sa snažila dať vysvetlenie, aj keď to jejednoznačne jasné v recepte, ktorý uviedol (-la) p. Casino.
Ak si viete pomôcť sama, tak sa nepýtajte.
Jsem zastánce uvádění zdroje rcp (pokud je zdroj dohledatelný)
Je v něčem problém, proč zdroj (funkční odkaz) neuvést přímo u rcp?
No a odpovědi by se snáze dopídil i Gazpacho: že
michallatta.blog.sme.sk/c/288187/Gjuvec-gulas-po-bulharsky.html
www.bgnatural.sk/bgnatural/eshop/12-1-AKCIOVE-VYROBKY/0/5/136-Gjuvec-maly-zdobeny-0-5-l-bez-usiek
dobruchut.aktuality.sk/recept/2463/gjuvec/
http://www.recepty.cz/recept/babiccin-gjuvec-na-pa...
Takže tak ako je tu napísané.
Tu je názov tohoto receptu ako GJUVEC.
Na iných miestach je GJUVEČ.
V kuchárskej knihe z Bulharska je GJUVEČ.
Je niekto z Bulharska, kto číta Toprecepty, aby napísal, ako sa to v Bulharsku skutočne volá?
Ďakujem.
Potvrzuju, že je to velice jedlé a nezbude!!!!