Pytlácký točenec
Díky mnoha možnostem, jak naplnit masové rolky, můžeme toto jídlo připravit na sto způsobů. Dnes ochutnáme rolky z vepřového masa plněné cibulí, žampiony, špekem a uzeninou. Šťavnatá rolka podlitá výbornou šťávou podáváná s bramborami nebo rýží bude mít určitě úspěch.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 547 kJ / 1 326 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,78 g |
Tuky | 128,67 g |
Vláknina | 9,00 g |
Cholesterol | 198 mg |
Sodík | 1,62 g |
Sůl | 4,00 g |
Sacharidy | 29,03 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plátky masa naklepeme, osolíme a posypeme mletou paprikou.
Krok 2: Na maso poklademe očištěné a na plátky nakrájené žampiony, jednu oloupanou cibuli nakrájenou na půlměsíčky, část špeku nakrájeného na nudličky a několik hranolků klobásy (či vysočiny). Maso stočíme a upevníme buď párákem nebo omotáme provázkem.
Krok 3: V pekáčku rozpustíme máslo, orestujeme zbylý špek a druhou oloupanou a nakrájenou cibuli, pak vložíme masové rolky a necháme je na tuku zatáhnout.
Krok 4: Maso v pekáčku podlijeme vývarem a dáme péct do trouby. Pečeme při 200 °C doměkka.
Krok 5: Po upečení měkké točence vyjmeme, pekáček dáme na sporák a vařením zredukujeme výpek. Zbylý tuk zaprášíme moukou, orestujeme, podlijeme vývarem, rozmícháme dohladka a provaříme, podle chuti dosolíme.
Krok 6: Podáváme závitky podlité šťávou, jako příloha s hodí brambory nebo rýže.
Zveřejněno 31. 5. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pytlácký točenec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nGx7
Moje poznámka
Pytlácký točenec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nGx7
Nejnovější recepty
Fenykl restovaný s cuketou a rajčátky
Přidáno před 1 hodinou
Polévka z červených paprik
Přidáno před 7 hodinami
Zeleninová polévka s cizrnou a smetanou
Přidáno před 9 hodinami
Bezinkový sirup
Přidáno před 9 hodinami
Omáčka na špagety s cuketou
Přidáno před 9 hodinami
Aronie griotka a sirup
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečená řepa s česnekem
vojfrancezska před 14 minutami
Americké okurky
Ludmilka Sykorova před 27 minutami
Kyselá polévka ze zelených fazolek
Kajkajak před 1 hodinou
Domácí kečup
zuzik8 před 2 hodinami
Plněné papriky
Cernousek před 2 hodinami
Topinka ala Mamka
Nikolina03 před 2 hodinami
Lečo - polotovar
Dagmardasa před 2 hodinami
Čínská "červená" polévka
Macca155 před 3 hodinami
Milouškovy oblíbené broskvové řezy
iveta.kroul před 3 hodinami
Ovocné knedlíky ze spařovaného těsta-jednoduché
Jitule_m před 4 hodinami
Tématické fráze:
točenec,
pytlácký závitek,
pytlácký plátek,
skořicové točence,
vepřový steak dřevorubec,
skořicové točenky,
točenky,
recept na zítřejší oběd,
pytlacky veprovy platek,
točenky recept,
tocence recept,
pytlácký steak,
pytlacke zeli,
pytlácké recepty,
pytlacky kureci platek,
pytlacky kureci steak,
vepřový točenec,
skořicový točenec,
tocence,
vepřový steak dřevorubec recept
Suroviny:
kýta vepřová,
žampióny,
špek uzený,
cibule,
klobása,
máslo,
vývar masový,
mouka hladká,
paprika sušená sladká
Komentáře (27)