Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Losos se sýrovo-koprovou omáčkou

Hodnocení receptu je 4,9 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lucasinka Lucasinka

Snadný

Suroviny

Porce: 2-3

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 429 kJ /
1 298 kcal
Bílkoviny132,83 g
Tuky79,89 g
Vláknina0,98 g
Cholesterol 440 mg
Sodík 712 mg
Sůl1,73 g
Sacharidy11,71 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Filety lososa dáme do zapékací misky a vložíme do trouby vyhřáté na 180 stupnů (horkovzdušná). Pečeme 20 minut. Krok 2: Mezitím připravíme omáčku. Do hrnce nalijeme smetanu, přidáme sýr Philadelphia, na kostičky pokrájený tvrdý sýr a nasekaný čerstvý kopr. Krok 3: Jakmile se začne směs vařit přidáme utřený česnek a máslo na zjemnění. Dochutíme solí nebo zeleninovým bujonem. Krok 4: Filety lososa vyndáme, slijeme přebytečnou vodu a přelijeme je připravenou omáčkou. Krok 5: Vrátíme do trouby, teplotu zvýšíme na 200 stupnů a pečeme ještě 10 minut. Podáváme s pečeným nebo vařeným bramborem.

Zveřejněno 5. 6. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KA8M

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KA8M

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

to vypadá dobře:-):yes:

Lososa mužu, 13. bodík je udělen. :yes::-K

Karle, když vám sýr v omáčce "nevoní", tak ho vynechte. S koprem a smetanou se losos doplňuje skvěle :-p.

dovolím si podotknout - mražený losos u nás za 72 korun kilo, chlazený - i s hlavou, za 280... bohužel, se slzama v očích, sáhnu po mraženém. Kopr /i když ho nemám rád/, se k rybě podle mě velice hodí. A sýr? Tragédie by to byla, kdyby to byl sýr tavený, navíc třeba s rostlinným tukem místo másla. Takhle se mi to líbí...;-)

Vkusný,hezký receptík:-p+9:yes:

Karel: souhlas s čokoládkou, jen ještě doplním - není pokaždé možné sehnat čerstvou rybu, kdybych se měla spoléhat jen na čerstvé, vidíme ryby možná leda o vánocích a abych objížděla země české, na to fakt čas nemám ;-);-)
Nemyslím, že by jakýkoli recept byl gastr.tragedie - neb chutnal minimálně tomu, kdo ho sem dal, pokud je to pro tebe tragické, nevař ho :-p

Karel:Nejsem sice autorka, ale nesouhlasím;-).Kopr se k rybě výborně hodí, losos se má rád i se smetanou a čerstvý sýr (navíc malé množství) ji jen lehce dochutí (já osobně bych už nepoužila tvrdý sýr, ale to už je moje chuť).
Mně osobně se líbí i nepřeplácaný talíř.Je to příjemné a elegantní jídlo.

Tento recept je gastronomická tragedie.
Nejen mražený losos / proč ne čerstvý / kombinace ryby, sýra a ještě kopru to snad ne.
Dobrou chuť Karel

Dnes se s rybkama rozsypal pytel!!:-p:yes:

:yes:Velice pěkný recept:-K:yes:+

chocolate: tak to souhlasim - u cerstvych nebo rozmrazenych filetu by to byla kremace ;-)

Lucasinka:Ok, já jsem myslela na čerstvé nebo rozmražené filety;-).Každopádně opakuji, že rcp je moc hezký:yes:.

Mňááám :-p:yes:

chocolate: Pokud by se jednalo o cerstve filety, pak ano, ale jedna se o mrazene filety a chvili trva jen to, nez rozmrznou. Losos byl krasne stavnaty a plny stavy. Vubec ne vysuseny. Ale samozrejme zalezi na vasi zkusenosti ;-)

spagetka:Philadelphia cheese mají běžně v Bille za cca 25-30 Kč.Je podobný Lučině, ale daleko krémovější.
Akorát těch 30 minut mi pro filety přijde jako kremace, lososovi stačí k úplnému propečení polovina.Jinak hezký recept.

:yes:+4;-)

:-pmusí to být dobrota:yes::yes:+3

Musela jsem si jít připomenout ten sýr, vím, že jsem ho už měla - z Kaufu nebo Intersparu, to budu muset ověřit, ale vím, že mi chutnal ;-) - přidala jsem odkaz, nevadí? http://www.babyweb.cz/Clanky/a3932-Philadelphia-sv...
jinak :-p:yes:

Tématické fráze:
losos se sýrovou omáčkou, omáčka k lososu, sýrová omáčka k lososu, omáčka k lososovi, sýrová omáčka na lososa, koprová omáčka k rybě, losos s omáčkou, omáčky k lososu, losos v syrove omacce, losos v koprové omáčce, sýrová omáčka s koprem, recepty losos se sýrovou omáčkou, losos s koprem, koprová omáčka k lososovi, filet losos se syrovou omáčkou, omáčka k pečenému lososu, koprova zalivka na lososa, koprová zálivka, omáčka s koprem k lososu, recepty losos s koprem

Suroviny:
losos, smetana, sýr philadelphia, sýr tvrdý, máslo, kopr, česnek, sůl

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu