Grilované špízy z mečouna v marinádě
Šťavnaté kousky mečouna, marinované v lahodné směsi bylinek a koření, jsou grilovány k dokonalosti a nabízejí osvěžující a zdravou volbu pro vaše letní grilování. Tento pokrm přinese na váš stůl nádech exotiky a potěší každého milovníka mořských plodů.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 418 kJ / 339 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,35 g |
Tuky | 2,49 g |
Vláknina | 29,66 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 89 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 56,88 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mečouna omyjeme, odřežeme kůži a vysušíme, osolíme a opepříme.
Krok 2: Do mísy připravíme marinádu: olivový olej, pažitku, šťávu z citronu, cibuli nakrájenou na kroužky, drcený česnek, papriku na čtverečky, cherry rajčátka na půlky (nebo velké na kolečka) a osolíme, (ne moc, rybu máme taky solenou) a všechno ručně a jemně promícháme.
Krok 3: Mečouna nakrájíme na krychličky, zamícháme je do připravené marinády a dáme přes noc do lednice (nebo stačí i na 2 hodiny).
Krok 4: Potom vezmeme špejle, nebo delší jehly a napícháme střídavě suroviny z marinády s rybím masem.
Krok 5: Zbude nám ochucená marináda, kterou potíráme mečouna po celou dobu grilování.
Krok 6: Na grilu můžeme opéci nebo ohřát jako přílohu uvařené studené brambory.
Zveřejněno 5. 6. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Grilované špízy z mečouna v marinádě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JE8J
Moje poznámka
Grilované špízy z mečouna v marinádě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JE8J
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Grilovaný ananas s karamelem a zmrzlinou
Přidáno před 10 hodinami
Marinovaný grilovaný kapr
Přidáno před 10 hodinami
Grilovaná chobotnice
Přidáno před 10 hodinami
Šafránové špízy (šiškebab) na grilu
Přidáno před 10 hodinami
Grilovaná hovězí žebra low&slow
Přidáno před 10 hodinami
Philly cheesesteak
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kynuté knedlíky - meruňkové s tvarohem
Cikitaka před 7 hodinami
Meruňkový koláč s drobenkou
zackovam před 7 hodinami
Pomazánka z červené řepy na způsob tataráku
dvinsky před 7 hodinami
Kuře na paprice s hráškem
Aknytsirk před 8 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Sonisko před 9 hodinami
Cukeťák na plechu
Kacenka1981 před 10 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
veeronica12 před 10 hodinami
Růžičky s tvarohovou náplní
Mizera před 10 hodinami
Meruňkový koláč z tvarohového těsta
malipi před 11 hodinami
Linecký koláč s marmeládou
Okina před 11 hodinami
Tématické fráze:
filet z mečouna recepty,
mečoun obecný,
filet z mečouna,
mečoun filety recepty,
má mečoun kosti,
mečoun obecný recept,
mecoun kosti,
mečoun filet,
mail mecjo.com loc:cz,
mečoun na bylinkách,
mečoun filet recept,
mečoun obecný recepty,
grilované špízy,
filety z mečouna,
filet mečoun,
"@mecjo.com" loc:cz,
jak vypadá ryba mečoun?,
filety z mečouna recepty,
má mečoun kosti?,
mečoun filet sashimi recept
Suroviny:
filet z mečouna,
česnek,
petrželka,
olej olivový,
citron,
rajče cherry,
paprika čerstvá červená,
cibule,
pepř cayenský,
sůl
Komentáře (18)
Příště polož filety přímo na rošt a zeleninu griluj vedle. Obojí bude dobré. Navíc na filety můžeš koukat s boku a sledovat jak mění na řezu barvu. Měly by mu stačit maximálně tři minuty s každé strany.