Maso na ohni (hanger/flap steak)
Hanger steak je to jedno z nejlepších a nejchutnějších steakových mas, které na mladém býkovi či jalovici najdete. Je to výtečný kus masa na grilování. V Čechách se pro ní používá název "řeznická panenka" nebo "hovězí veverka".
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 573 kJ / 615 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 106,50 g |
Tuky | 21,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 225 mg |
Sodík | 275 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Dobře proleželý hanger steak očistíte od všech tukových vrstev a nabodnete ho na vidlici na opékání.
Krok 2: Maso opékejte nad rozžhavenými uhlíky a nenechávejte ho nad přímým ohněm (ideální je rozdělat oheň a až vyhoří dřevo a zůstanou uhlíky je ten správný čas).
Krok 3: Nechte maso zavřít z jedné strany cca 2 minuty a potom otočte. Dejte pozor, aby maso nezačalo moc hnědnout, nebo černat. Ideální je mít maso cca 5-15 cm nad uhlíky (dle intenzity žáru a pocitu). Doporučuji tuto fázi nepodcenit a pečlivě otáčet minimálně 1-2 krát za minutu. Po cca 8 minutách začne maso ronit slzy šťávy, které budou zasychat, to je pro chuť masa ideální. Nechte ještě cca 3-4 minuty maso nad ohništěm a je hotovo.
Krok 4: Dejte maso na talíř, posolte ho a nechte odstát cca 3 minuty.
Krok 5: Maso nakrájejte a přelijte šťávou, která z masa vytekla.
Zveřejněno 7. 6. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Maso na ohni (hanger/flap steak)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A8M3
Moje poznámka
Maso na ohni (hanger/flap steak)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A8M3
Nejnovější recepty
Zbouchnuté brambory
Přidáno před 9 hodinami
Skořicové podkovy
Přidáno před 18 hodinami
Jedlé balíky slámy
Přidáno 22. 10. 2025 06:20:03
Šátečky z listového těsta plněné tvarohem
Přidáno 21. 10. 2025 20:28:55
Pohanková kaše s tofu
Přidáno 21. 10. 2025 18:04:03
Kakaová pěna s tvarohem
Přidáno 21. 10. 2025 15:33:40
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečená dýně
Agliooglio před 9 minutami
Vepřová plec pečená pomalu společně s bramborami a mrkví
Ludmila B před 49 minutami
Jablečný koláč s karamelem
Nikijaho před 1 hodinou
Švestkový crumble
olgaja před 1 hodinou
Jednoduchý domácí chleba
Pavel1987 před 1 hodinou
Kyselica a řízky z růžovek
Kajkajak před 2 hodinami
Hraběnčiny francouzské brambory
Nebe1276 před 2 hodinami
Pomazánka z ricotty a sušených rajčat
katka.gregor@gmail.com před 3 hodinami
Nejrychlejší hřibová omáčka
KrisZaezemi před 5 hodinami
Kuřecí nudličky s ananasem
Libotovska před 6 hodinami
Tématické fráze:
flap steak recept,
maso na ohni,
hovězí flap steak,
flamsteak,
hovězí flap,
maso na steak,
recepty na ohni,
hovězí veverka podle pohlreicha,
flapsteak,
hovězí na ohni,
hanger steak na grilu,
flamp steak,
vaření na ohni,
opékání na ohni,
maso v ohni,
hovězí steak na ohni,
uleželé maso,
co opékat na ohni,
flap steak na grilu,
z jakeho masa se dela steak
Suroviny:
steak hanger,
sůl
Komentáře (17)
Maris, děkuji za super odkaz
Ale už se delší dobu chystám kus hovězího zkusit,jen se mi protáčí panenky z ceny.Svíčkovou nemůžu,tu by mi doma snědli syrovou na tatarák.Jinak bych tuk také nesundavala,ale co já vím,dokud nezkusím,že?Pokud se rožní tímto způsobem,něco na tom bude.
Fantome,tedy tvé znalosti co se týče původu hovězího- smekám.
Moc pěkný recept a komentíky poučné
Jak vidím na komentářích s Fantomem, nepřišel k nám žádný břídil, ale vaření znalí odborník
http://beeffeast.webnode.cz/steaky-steaky-steaky/
beeffeast.webnode.cz/steaky-steaky-steaky/