Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 651 kJ / 395 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 82,53 g |
| Tuky | 3,04 g |
| Vláknina | 3,63 g |
| Cholesterol | 171 mg |
| Sodík | 267 mg |
| Sůl | 0,66 g |
| Sacharidy | 7,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kuřecí maso uvaříme s kořením, zeleninou a solí. Měkké, ale nerozvařené maso a zeleninu nakrájíme na drobnější kousky, vývar procedíme, dochutíme dle svých zvyklostí, odměříme 1/2 l a necháme prochladnout.
Krok 2: Do zchladlého vývaru zašleháme 20 g sypké práškové želatiny a necháme chvíli nabobtnat. Pak za stálého míchání zahříváme, až do rozpuštění želatiny, odstavíme a necháme trochu zchladnout. Teplota při rozpouštění nesmí přesáhnout 60°C, ale stačí podstatně nižší.
Krok 3: Přidáme nakrájené maso a zeleninu, naplníme formičky a necháme v chladničce důkladně ztuhnout.
Zveřejněno 20. 5. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Aspik z kuřecího masa se zeleninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xGyJ
Moje poznámka
Aspik z kuřecího masa se zeleninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xGyJ
Nejnovější recepty
Smažený pórek v těstíčku
Přidáno před 1 hodinou
Jednohubky s tresčími játry, červenou cibulí a řeřichou
Přidáno před 2 hodinami
Rolky ze šunkového salámu
Přidáno před 2 hodinami
Těstovinové vafle jako příloha
Přidáno před 9 hodinami
Kuře na paprice podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 10 hodinami
Domácí veka
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Těsto na pizzu
[email protected] před 12 minutami
Tvarohová pizza
veronika_straka před 35 minutami
Salát Coleslaw
ivanc před 55 minutami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Stesticko před 1 hodinou
Asijský pikantní zelný salát
Fitulka před 1 hodinou
Roládky z toustového chleba
Fitulka před 1 hodinou
"Tatarák" z tvarůžků a camembertu
Fitulka před 1 hodinou
Cibulová polévka
AndreaRinger před 2 hodinami
Hovězí plátky na zelenině a houbách
Therak před 2 hodinami
Salát z hlávkového zelí
poirotka před 2 hodinami
Tématické fráze:
aspik,
aspik recept,
domácí aspik,
vaječný aspik,
kuřecí tlačenka,
jak se dela aspik,
vaječný zeleninový aspik,
jak udelat aspik,
recept na aspik,
recept na vaječný aspik,
prášková želatina na aspiky,
zeleninovy aspik recept,
recept aspik,
recepty aspik,
kuřecí prsa v aspiku,
aspiky,
jak udělat želatinu,
želatina na maso,
dietni aspik,
zeleninový aspik
Suroviny:
prsa kuřecí,
směs zeleninová mražená,
sůl,
pepř celý,
koření nové koření,
bobkový list,
želatina prášková
Komentáře (24)
+13