Nepečený tvarohovo-pudinkový dortík s jahodami a želé
Nepečené dorty s ovocem nás lákají především v horkých letních dnech. Osvěžující dortík z piškotů a smetanového krému s tvarohem, plný šťavnatých a sladkých jahod, připravíme snadno. Na závěr ho polijeme ovocnou želatinou a necháme ztuhnout v lednici.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 713 kJ / 2 083 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 83,46 g |
Tuky | 106,45 g |
Vláknina | 9,32 g |
Cholesterol | 341 mg |
Sodík | 364 mg |
Sůl | 0,84 g |
Sacharidy | 193,01 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 15. 6. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nepečený tvarohovo-pudinkový dortík s jahodami a želé
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6Yml
Moje poznámka
Nepečený tvarohovo-pudinkový dortík s jahodami a želé
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6Yml
Nejnovější recepty
Smetanová polévka s květákem a kořenovou zeleninou
Přidáno před 8 hodinami
Cukeťák
Přidáno před 10 hodinami
Korejský salát z okurek
Přidáno 17. 7. 2025 14:06:48
Tortilly z přebytkového kvásku
Přidáno 17. 7. 2025 12:21:38
Kuřecí kousky v domácí Sweet chilli omáčce
Přidáno 17. 7. 2025 07:54:17
Grilovaný ananas s karamelem a zmrzlinou
Přidáno 16. 7. 2025 17:24:59
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Znojemská omáčka s vepřovým masem
mariannamahrik před 32 minutami
Cuketový perník
ZuzkaBob před 57 minutami
Těstoviny se sýrovou omáčkou s houbami
lukasek.sarka.ladik před 3 hodinami
Panenkové medailonky dušené na špeku a cibuli
Debackey před 4 hodinami
Úžasný tvarohový moučník ke kávě
Terrana před 4 hodinami
Koprová polévka
Kajkajak před 5 hodinami
Bublanina
veronika812 před 6 hodinami
Kuřecí řízek s Nivou a jarní cibulkou
Zazie před 6 hodinami
Růžičky s tvarohovou náplní
olleg před 6 hodinami
Domácí chléb bez hnětení
boomgo před 7 hodinami
Tématické fráze:
nepečený jahodový dort,
nepečený jahodový dort s tvarohem,
jahodový dort s tvarohem,
nepečený tvarohový jahodový dort,
jahodovy tvarohovy nepečeny dort,
nepečený tvarohový dort s pudinkem,
želé z pudinku,
nepečený dort s pudinkem a tvarohem,
tvarohový dort nepečený s pudinkem,
tvarohovo pudinkový dort,
nepečený dort s pudinkem,
nepečený jahodový dort s pudinkem,
nepečené dorty s tvarohem pudinkem,
nepečené dorty s tvarohem pudinkem,
nepečený dort s tvarohem a pudinkem,
nepečený jahodový dort s mascarpone,
jahodovy dort z tvarohem,
jahodový dort s pudinkem se želatinou,
tvarohový dort se želatinou,
nepečené dorty s pudinkem
Suroviny:
tvaroh polotučný,
cukr vanilkový,
cukr moučkový,
pudink vanilkový bez vaření,
šťáva citronová,
mléko,
smetana ke šlehání,
piškoty dětské,
jahody čerstvé,
jahody,
želé jahodové,
cukr,
topping,
šlehačka,
máta
Komentáře (86)
S vaší zkušeností to souvisí okrajově:
Želatiny (nebo Agaru) se ve výrobnách uvaří "kotel". Takovou želatinou se bez další úpravy "glazuje" (např. ovocné košíčky)
To, co zbude v kotli a ztuhne se může v budoucnu teplem "rozpustit" a znovu používat
Nebo se z kotle odebere jen určité množství, např. na zalití ovocných dortů: Tato tekutá želatina se ochutí např. cukrem, ovocnou šťávou, sirupem a velmi často kyselinou citronovou.
Traduje se, že OKYSELENÝ ztuhlý zbytek se už znovu nerozpouští, protože prý už by to znovu neželatinovalo.
No, nevím zda to tak funguje (nefunguje), protože některá dogmata se neověřují...
(zbytky jsme přidávali do "Svěženek"
Silvia: Mně to zase nevadí, ať se každý vyjadřuje jak uzná za vhodné a je zvyklý. Spíš než občasné zdrobněliny nemám ráda vulgární neboli tzv. jadrné vyjadřování, ale každého věc
Za komentující nemůže ani autorka ani ten recept
Ostatně, je zvláštní, že se váš zájem soustředil zrovna sem, když tady je jiných a mnohem výraznějších adeptů k vaší nevoli nepřeberně
Maruško, nemám tak krásnou fotku jako ty, takže ji klidně smázni.
Bodík už jsem dala.
Já mám malý fígl, používám jogurt (tvaroh, zakysanka apod.) a normální uvařený puding (lehce tužší-1 balíček prášku a místo 500ml mléka jen 400ml) plus ztužovač nebo želatinu.Díky tomu pudingu to nikdy "neteče", i kdyby ses Magdi úplně netrefila do dávkování želatiny.
Jasné, že som so želatínou už robila, ale som stresovala. Jednoducho z nej mám rešpekt, asi preto, že to robím výnimočne. Výnimočne robím napr. aj torty alebo nejaký extra múčnik. Ale mojou doménou to asi nebude. Preto obdivujem vás všetky, ktoré sa s tým tak dokážete hravo vysporiadať.
Patricie: Snažím se, aby foto nějak vypadalo a jinak já taky obdivuji fota ostatních a
Jana Remkova: Jestli takové dortíky děláváš, tak jsi ho už tady mohla dávno přidat. Škoda, ještě tady nebyl
Fantom: Jogurt je taky fajn, mám jeden velky v lednici, ještě nevím, co z něho udělám
.... vypadá to slibně.tak to určite bude i dobře chutnat.
Dnes samé krásné fotky ty, Maris, Mirka ach jo. Kdo umí, ten umí, kdo neumí
maris: Ozvi se ale předem, musí to být přes noc v lednici
cathleen: Kyselé nejsou ani náhodou!
rebeka: Rebi, asi by ses divila, co se mi už všechno nepodařilo. Ale s tím se chlubit teda nebudu, néééé
mirca75:Miruš, Tebe taky moc ráda přivítám a jinak co se týká té želatiny, tak musíš prostě vystihnout ten okamžik, než to udělá to "frk"
Miruš, já nevím, že mi to už v té hlavě neseplo dávněji
další+1
a už mě to neba...furt tě jenom chválím
nemohla bys udělat něco hnusného
Maruš, nádhera!