Jehněčí kýta na česneku
Jehněčí maso je maso pro gurmány. Je jemné a má svou specifickou vůni. Skvěle se k němu hodí rozmarýn, nebo také jalovec a nové koření. Pečení si zabere čas, ale odměnou nám bude rozpadající se maso. Dobrou chuť.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 268 kJ / 303 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,05 g |
Tuky | 11,31 g |
Vláknina | 16,69 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 12,02 g |
Sůl | 30,00 g |
Sacharidy | 40,37 g |
Postup přípravy
Krok 1: Stroužky česneku oloupeme, prolisujeme a česnek smícháme se solí. Tuto směs vetřeme do kýty a pak kýtu lehce potřeme olivovým olejem. Necháme hodinku uležet.
Krok 2: Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky.
Krok 3: Do hlubšího plechu dáme cibuli, koření, libeček, 1 lžíci olivového oleje a všechno zalijeme vývarem nebo vodou. Kýtu můžeme péct dvěma způsoby. Na mřížce nebo přímo v plechu.
Krok 4: Vložíme do trouby a pečeme dohromady asi 3 hodiny na 160 stupňů. V polovině času maso obrátíme. Průběžně doléváme do plechu vodu a kýtu občas polijeme výpekem.
Krok 5: Zhruba 10 minut před koncem pečení přidáme do výpeku 1-2 lžíce hladké mouky a promícháme.
Krok 6: Po upečení maso vytáhneme a naporcujeme. Z výpeku odstraníme koření a můžeme vše rozmixovat dohladka.
Zveřejněno 20. 6. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jehněčí kýta na česneku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l8M5
Moje poznámka
Jehněčí kýta na česneku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l8M5
Nejnovější recepty
Proteinové ovesné vločky s malinovým proteinem a hořkou čokoládou
Přidáno před 1 hodinou
Rýžové nudle se zeleninou, sójovými kousky a arašídovou omáčkou
Přidáno před 2 hodinami
Roláda Harlekýn podle Míši Landové
Přidáno před 8 hodinami
Těstoviny s krémovou omáčkou Alfredo s krevetami a brokolicí
Přidáno před 10 hodinami
Plněné sladké broskve
Přidáno před 11 hodinami
Bulgur s cuketou, mrkví, fazolkami a hráškem
Přidáno 9. 7. 2025 13:14
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nepečené kokosové košíčky s čerstvým ovocem
Amphibian před 15 minutami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
SonaErbanova před 1 hodinou
Citrónové muffiny
terezakrejzarova před 1 hodinou
Recept na rychlé muffiny s kousky čokolády
kiellmo před 2 hodinami
Boloňská omáčka
DavidVolvo před 2 hodinami
Máslové kuře s lilky na rozmarýnu
smrkusa před 2 hodinami
Okurková polévka
jarpos před 3 hodinami
Zapečené kotlety se smetanou a hořčicí
zdesse před 4 hodinami
Pečená rolka ze slaniny, sýra a mletého masa
Jan Nemec před 4 hodinami
Tématické fráze:
jehněčí kýta,
jehneci na cesneku,
jehněčí kýta recept,
jehněčí kýta nejlepší recept,
pečené jehněčí na česneku,
jehněčí maso recepty kýta,
jehněčí kýta recepty,
jehněčí pečeně na česneku,
recept na jehněčí kýtu,
jehněčí maso na česneku,
jehněčí pečeně recept,
recepty jehneci kyta,
jehněčí pečeně,
recepty z jehněčí kýty,
recept jehněčí kýta,
pečené jehněčí maso na česneku,
skopová kýta na česneku,
jak upravit jehněčí maso,
recepty na jehněčí kýtu,
jehněči pečeně recepty
Suroviny:
kýta jehněčí,
česnek,
sůl,
cibule,
olej olivový,
mouka hladká,
libeček,
koření nové koření,
jalovec,
vývar masový
Komentáře (17)
S první větou souhlasím
Každoročně dělám klasiku:
Místo oleje (rozpékám - dusím pouze podlité vodou, maso je mastné dost a tuk posléze pustí) až nakonec doladím máslem
Místo koření - rozmarýn
***
U nás na Velikonoce část smažím (s brkaší), část peču (s rýží)
Dnes už je k o z l e (česky kůzle) upečené...
No, samozřejmě bez cibule, že