Suroviny
Porce: 1 koláč o průměru 26 cm
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 039 kJ / 3 594 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 73,10 g |
Tuky | 146,80 g |
Vláknina | 9,76 g |
Cholesterol | 594 mg |
Sodík | 444 mg |
Sůl | 0,99 g |
Sacharidy | 490,33 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na vál prosejeme mouku a cukr. Uděláme důlek, přidáme žloutek, citron. kůru, sůl a nastrouháme tuhý tuk. Vše rychle rukama zpracujeme na hladké těsto.
Krok 2: Těsto rozválíme na plát, vložíme jej do připravené koláčové formy a vytvarujeme.
Krok 3: Dno propícháme vidličkou (aby se při pečení nevyboulilo) a formu uložíme do chladu. Formy jsem měla teflonovou a keramickou a nevymazávala jsem je.
Krok 4: V kastrolku uvaříme pudink a ještě vlažný ho zašleháme do zbylých surovin na náplň. Také odpeckujeme višně.
Krok 5: Do jiné misky dáme suroviny na drobenku a prsty je rozemneme.
Krok 6: Troubu předehřejeme na 180 °C.
Krok 7: Do formy s těstem dáme tvarohovou náplň, poklademe jí vypeckovanými višněmi a posypeme drobenkou.
Krok 8: Formu dáme do vyhřáté trouby a po 10 min. ztlumíme na 175 °C a pečeme do světle růžova - asi 35 - 40 min.
Krok 9: Vypeckování višní - jelikož nevlastním žádný vypeckovač na višně / třešně, tak jsem většinou vypeckovávala jen ručně - nožem a vše okolo mě bylo zbarvené do červena. Minule jsem dumala, jak to udělat bez nepořádku a napadlo mě obyčené brčko a špejle.
Krok 10: Do brčka dáme špejli (aby se nelámalo), aby brčko po špejli necestovalo tak na ní uděláme jakoby uzel z gumičky a můžeme odpeckovávat bez nepořádku. Šťáva, která obvykle cáká všude okolo, se tady dostane do brčka a nikde není nepořádek. Tento "odpeckovávač" dáme na višeň proti otvoru po stopce a jen lehce zatlačíme. Pecka vyjede ven hladce a jde to krásně rychle. Přemýšlela jsem, že to dám jako "recept", ale nevím, jestli by tu proti tomu nevznikly nějaké dohady a tak to přidávám pod recept i s fotkami.
Zveřejněno 2. 7. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Višňové řezy s tvarohovou náplní + domácí vypeckovávání višní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zqlr
Moje poznámka
Višňové řezy s tvarohovou náplní + domácí vypeckovávání višní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zqlr
Nejnovější recepty
Piškotové řezy s pudinkovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 7 hodinami
Domácí Mila oplatky
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí nudličky v omáčce z fazolek s paprikou a hráškem
Přidáno před 21 hodinami
Švestkové chutney
Přidáno 26. 7. 2025 14:02:02
Plněné papriky podle Jana Punčocháře
Přidáno 26. 7. 2025 06:00:02
Okurková limonáda
Přidáno 26. 7. 2025 05:01:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Topinky se salámovou směsí
jurcova1990 před 1 minutou
Těstovinový salát se sušenými rajčaty, chorizem a bazalkou
Jan Nemec před 31 minutami
Krkovička z trouby
EvaEvaEva před 32 minutami
Voňavý bylinkový králík s bílým vínkem
Jan Nemec před 32 minutami
Borůvkový táč
PavelR před 43 minutami
Boloňské špagety
Lara.S před 1 hodinou
Výborná fazolová polévka
Lara.S před 1 hodinou
Křupavé bramboráky
Lara.S před 1 hodinou
Mechový dort (se špenátem)
Lara.S před 1 hodinou
Tématické fráze:
tvarohový koláč s višněmi,
koláč tvaroh a višně,
tvarohová buchta s višněmi,
višňová buchta,
koláč s tvarohem a višněmi,
řezy s tvarohem a višněmi,
višnová buchta s tvarohem,
dort s tzvarohovou náplní a ovocem kuchařka,
vypeckovač třešní,
domácí šťáva z višní,
buchta s visnemi,
vypeckování višní,
buchta z višní,
buchta s tvarohem a višněmi,
vařime a hrajeme si s tatou,
buchta s višněmi a tvarohem,
vypeckování třešní,
drobenková buchta s višněmi,
řezy z višní,
vypeckovavani tresni
Suroviny:
mouka hladká,
cukr moučkový,
žloutek,
citron,
tuk hera,
sůl,
tvaroh měkký,
vejce,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
pudink vanilkový,
mléko,
višně,
mouka hrubá,
cukr krupice,
máslo,
skořice
Komentáře (31)
super nápad na "vypeckovávač".Úžasné!!!
Mirko, jsi moc šikovná
višničky jsou delikateska a tvůj koláček sexy mňamka
Elizo
Mirči způsob také vyzkouším...a porovnám.
ale když jsem ho podědila
já jsem podědila tento
ty jsi nejen vynikající kuchařinka,ale i zdatný zlepšovatel a vynálezce
A ten nápad s odpeckovaním - to je na nobelovku!
krásná formička..jablíčko