Suroviny
Porce: 1 koláč o průměru 26 cm
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 039 kJ / 3 594 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 73,10 g | 
| Tuky | 146,80 g | 
| Vláknina | 9,76 g | 
| Cholesterol | 594 mg | 
| Sodík | 444 mg | 
| Sůl | 0,99 g | 
| Sacharidy | 490,33 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Na vál  prosejeme mouku a cukr. Uděláme důlek, přidáme žloutek, citron. kůru, sůl a nastrouháme tuhý tuk. Vše rychle rukama zpracujeme na hladké těsto.
	Krok 2: Těsto  rozválíme na plát, vložíme jej do připravené koláčové formy a vytvarujeme.
	Krok 3: Dno propícháme vidličkou (aby se při pečení nevyboulilo) a formu uložíme do chladu. Formy jsem měla teflonovou a keramickou a nevymazávala jsem je.
	Krok 4: V kastrolku uvaříme pudink a ještě vlažný ho zašleháme do zbylých surovin na náplň. Také odpeckujeme višně.
	Krok 5: Do jiné misky dáme suroviny na drobenku a prsty je rozemneme.
	Krok 6: Troubu předehřejeme na 180 °C.
	Krok 7: Do formy s těstem dáme tvarohovou náplň, poklademe jí vypeckovanými višněmi a posypeme drobenkou.
	Krok 8: Formu dáme do vyhřáté trouby a po 10 min. ztlumíme na 175 °C a pečeme do světle růžova - asi 35 - 40 min.
	Krok 9: Vypeckování višní - jelikož nevlastním žádný vypeckovač na višně / třešně, tak jsem většinou vypeckovávala jen ručně - nožem a vše okolo mě bylo zbarvené do červena. Minule jsem dumala, jak to udělat bez nepořádku a napadlo mě obyčené brčko a špejle.
	Krok 10: Do brčka dáme špejli (aby se nelámalo), aby brčko po špejli necestovalo tak na ní uděláme jakoby uzel z gumičky a můžeme odpeckovávat bez nepořádku. Šťáva, která obvykle cáká všude okolo, se tady dostane do brčka a nikde není nepořádek. Tento "odpeckovávač" dáme na višeň proti otvoru po stopce a jen lehce zatlačíme. Pecka vyjede ven hladce a jde to krásně rychle. Přemýšlela jsem, že to dám jako "recept", ale nevím, jestli by tu proti tomu nevznikly nějaké dohady a tak to přidávám pod recept i s fotkami.
Zveřejněno 2. 7. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Višňové řezy s tvarohovou náplní + domácí vypeckovávání višní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zqlr
Moje poznámka
					
				
Višňové řezy s tvarohovou náplní + domácí vypeckovávání višní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zqlr
Nejnovější recepty
	
			
	
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 5 hodinami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Bramborové placky ze 4 ingrediencí
Merylas před 22 minutami
	
			
	
Východňarské halušky z Porúbky od Michalovců
Merylas před 23 minutami
	
			
	
Třená buchta
Martina Veveruska před 27 minutami
	
			
	
	
Vykrajované ořechové měsíčky
@Monika před 57 minutami
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 4 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 5 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 6 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 7 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 7 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 8 hodinami
						Tématické fráze:
						
							tvarohový koláč s višněmi, 
						
						
							koláč tvaroh a višně, 
						
						
							tvarohová buchta s višněmi, 
						
						
							višňová buchta, 
						
						
							koláč s tvarohem a višněmi, 
						
						
							řezy s tvarohem a višněmi, 
						
						
							višnová buchta s tvarohem, 
						
						
							dort s tzvarohovou náplní a ovocem kuchařka, 
						
						
							vypeckovač třešní, 
						
						
							domácí šťáva z višní, 
						
						
							buchta s visnemi, 
						
						
							vypeckování višní, 
						
						
							buchta z višní, 
						
						
							buchta s tvarohem a višněmi, 
						
						
							vařime    a      hrajeme    si s   tatou, 
						
						
							buchta s višněmi a tvarohem, 
						
						
							vypeckování třešní, 
						
						
							drobenková buchta s višněmi, 
						
						
							řezy z višní, 
						
						
							vypeckovavani tresni
						
					
						Suroviny:
						
							mouka hladká, 
						
						
							cukr moučkový, 
						
						
							žloutek, 
						
						
							citron, 
						
						
							tuk hera, 
						
						
							sůl, 
						
						
							tvaroh měkký, 
						
						
							vejce, 
						
						
							cukr moučkový, 
						
						
							cukr vanilkový, 
						
						
							pudink vanilkový, 
						
						
							mléko, 
						
						
							višně, 
						
						
							mouka hrubá, 
						
						
							cukr krupice, 
						
						
							máslo, 
						
						
							skořice
						
					
	
			
	
	
	
	
	
	
Komentáře (31)
super nápad na "vypeckovávač".Úžasné!!!
Mirko, jsi moc šikovná
višničky jsou delikateska a tvůj koláček sexy mňamka
Elizo
Mirči způsob také vyzkouším...a porovnám.
ale když jsem ho podědila
já jsem podědila tento
ty jsi nejen vynikající kuchařinka,ale i zdatný zlepšovatel a vynálezce
A ten nápad s odpeckovaním - to je na nobelovku!
krásná formička..jablíčko