Suroviny
Porce: 1 koláč o průměru 26 cm
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 039 kJ / 3 594 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 73,10 g |
Tuky | 146,80 g |
Vláknina | 9,76 g |
Cholesterol | 594 mg |
Sodík | 444 mg |
Sůl | 0,99 g |
Sacharidy | 490,33 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na vál prosejeme mouku a cukr. Uděláme důlek, přidáme žloutek, citron. kůru, sůl a nastrouháme tuhý tuk. Vše rychle rukama zpracujeme na hladké těsto.
Krok 2: Těsto rozválíme na plát, vložíme jej do připravené koláčové formy a vytvarujeme.
Krok 3: Dno propícháme vidličkou (aby se při pečení nevyboulilo) a formu uložíme do chladu. Formy jsem měla teflonovou a keramickou a nevymazávala jsem je.
Krok 4: V kastrolku uvaříme pudink a ještě vlažný ho zašleháme do zbylých surovin na náplň. Také odpeckujeme višně.
Krok 5: Do jiné misky dáme suroviny na drobenku a prsty je rozemneme.
Krok 6: Troubu předehřejeme na 180 °C.
Krok 7: Do formy s těstem dáme tvarohovou náplň, poklademe jí vypeckovanými višněmi a posypeme drobenkou.
Krok 8: Formu dáme do vyhřáté trouby a po 10 min. ztlumíme na 175 °C a pečeme do světle růžova - asi 35 - 40 min.
Krok 9: Vypeckování višní - jelikož nevlastním žádný vypeckovač na višně / třešně, tak jsem většinou vypeckovávala jen ručně - nožem a vše okolo mě bylo zbarvené do červena. Minule jsem dumala, jak to udělat bez nepořádku a napadlo mě obyčené brčko a špejle.
Krok 10: Do brčka dáme špejli (aby se nelámalo), aby brčko po špejli necestovalo tak na ní uděláme jakoby uzel z gumičky a můžeme odpeckovávat bez nepořádku. Šťáva, která obvykle cáká všude okolo, se tady dostane do brčka a nikde není nepořádek. Tento "odpeckovávač" dáme na višeň proti otvoru po stopce a jen lehce zatlačíme. Pecka vyjede ven hladce a jde to krásně rychle. Přemýšlela jsem, že to dám jako "recept", ale nevím, jestli by tu proti tomu nevznikly nějaké dohady a tak to přidávám pod recept i s fotkami.
Zveřejněno 2. 7. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Višňové řezy s tvarohovou náplní + domácí vypeckovávání višní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zqlr
Moje poznámka
Višňové řezy s tvarohovou náplní + domácí vypeckovávání višní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zqlr
Nejnovější recepty
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno před 13 hodinami
Jelení závitky
Přidáno před 14 hodinami
Pikantní pečená rajčata
Přidáno před 15 hodinami
Špekovo-papriková pomazánka
Přidáno před 15 hodinami
Cuketovo-kedlubnová polévka
Přidáno před 16 hodinami
Domácí kečup z trouby (méně pracný)
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cuketová buchta
mamina58 před 8 hodinami
Dršťková polévka z hlívy
KrisZaezemi před 10 hodinami
Rybičková pěna (pomazánka)
Kajkajak před 10 hodinami
Zelňačka (klasika)
HavranPB před 12 hodinami
Segedínský guláš
Jiri_N. před 12 hodinami
Papriková pasta
lpinkas@seznam.cz před 12 hodinami
Houbové rizoto
Konstantin. před 12 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
Konstantin. před 12 hodinami
Vepřová pečeně s batáty, cibulí a jablkem
Konstantin. před 12 hodinami
Debrecínská hrachová polévka
Mici76@seznam.cz před 13 hodinami
Tématické fráze:
tvarohový koláč s višněmi,
koláč tvaroh a višně,
tvarohová buchta s višněmi,
višňová buchta,
koláč s tvarohem a višněmi,
řezy s tvarohem a višněmi,
višnová buchta s tvarohem,
dort s tzvarohovou náplní a ovocem kuchařka,
vypeckovač třešní,
domácí šťáva z višní,
buchta s visnemi,
vypeckování višní,
buchta z višní,
buchta s tvarohem a višněmi,
vařime a hrajeme si s tatou,
buchta s višněmi a tvarohem,
vypeckování třešní,
drobenková buchta s višněmi,
řezy z višní,
vypeckovavani tresni
Suroviny:
mouka hladká,
cukr moučkový,
žloutek,
citron,
tuk hera,
sůl,
tvaroh měkký,
vejce,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
pudink vanilkový,
mléko,
višně,
mouka hrubá,
cukr krupice,
máslo,
skořice
Komentáře (31)
super nápad na "vypeckovávač".Úžasné!!!
Mirko, jsi moc šikovná
višničky jsou delikateska a tvůj koláček sexy mňamka
Elizo